Mesenapi kalandozás

2011.04.04.

A mesék világáról szólt a szombat a gyermekházból lett Wekerlei Kultúrházban. A gyermekkönyvek nemzetközi napja alkalmából Meseszép Mesevilág címmel egész napos, színes rendezvénysorozat várta a kicsiket, szüleiket és a gyermeklelkű felnőtteket.

A Kalapos Egyesület rajzos mesehallgatásával indult a program, majd az egykori Kaláka-tag, Huzella Péter (20 évig zenélt a népszerű együttesben) adott egyórás koncertet a gyerekek és felnőttek nagy örömére és tetszésére. Felzendült a Garbonciás Péter, és Zalán Tibor sok megzenésített verse, amelyet a szülők is hangosan énekeltek a gitáros előadóművésszel. Huzella Péter nemcsak az éneklés, hanem a hangulatteremtés nagy művésze, és ezt itt is bebizonyította.

Az ebédszünet után bemutatkozott a Wekerlei Esti mesék köre: szőnyegen, párnákon üldögélve hallgatták a kicsik a meséket. Az Üllői úti Szabó Ervin Könyvtár munkatársai Micimackó Kalandparkban várták a vállalkozó szellemű gyerekeket, akik egy piros batyuval a kezükben végigmehettek a mese-állomásokon: különböző próbákat kellett teljesíteniük, és jutalmul aranytallért kaptak. A kézműveskedés sem maradt el, egész délután csodás koronákat, varázspálcákat készítettek a gyerekek és a felnőttek. Két kis mesével mutatkozott be a papírszínház, melyek nagy sikert arattak. Amíg a gyerekek színeztek, a felnőttek mesekutató vezetésével vetítéssel egybekötött előadást hallhattak a mesék világáról.

A rendezvény ideje alatt szebbnél szebb mesekönyvek, gyermekkönyvek közül válogathattak az érdeklődők, több gyermekkönyvkiadó is képviseltette magát. Ideiglenesen a Kós Károly téri könyvtár gyermekrészlege is átköltözött, helyben lehetett kölcsönözni, illetve beiratkozni. A rendezvényt a kultúrház a könyvtárra elnyert európai uniós TAMOP-pályázat keretén belül valósíthatta meg.
(5 kép)
        
A legközelebbi hétvégén, április 9-én délután három órától tavaszi kézműves vásárral és zöld szombatos programokkal várják az érdeklődőket a Wekerlei Kultúrházban: növények csereberéjére és bringaszerelésre is sor kerül. Egy héttel később húsvéti készülődés lesz az intézményben. A belépő egy tő egynyári virág lesz, amit a résztvevők kertész vezetésével el is ültethetnek a ház kertjében.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |