Meccsel avatták a Bolyai műfüves focipályáját

2011.04.05.

Ünnepélyesen is átadták a Bolyai János Általános Iskolában épített műfüves sportpályát ma délután. A suli profilja futsallal bővül, az Eötvös iskola bázisintézménye lett. A pályaavatón az önkormányzat és a Bolyai csapata mérkőzött meg egymással.

Múlt év októberében indult a munka a Bolyai és a Vass iskolák udvarán: a kerületi sportpálya-építési program keretében mindkét intézményben 20x40 méteres műfüves focipálya épült 2010-ben (a Vassban a jövő héten adják át a pályát). A mai ünnepségen Röhrig Éva, a Bolyai iskola igazgatója köszönte meg az önkormányzatnak a sportpályát. Elmondta, a testnevelés órákon kívül az ÁDSE focistáinak is jó szolgálatot tesz a pálya, ráadásul az Eötvös iskola bázisintézményeként futsaloktatással bővül az iskola profilja.

Gajda Péter polgármester arról beszélt, hogy az Eötvös iskolában épített műfüves pálya 2009-es átadóján már megígérte a folytatást, s reméli a Bolyai, illetve a Vass iskolák pályái további lökést adnak majd a kerület sportéletének. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat egyik legfontosabb célja, hogy segítsen a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítésében. A polgármester Dr. Tarnai Richárd országgyűlési képviselővel és a diákokkal közösen vágta át az avatást jelképező szalagot. Az ünnepséget követő mérkőzés az önkormányzat és a Bolyai csapata között 6:6-os döntetlenre végződött.

A sportpálya-építési program 2009-ben indult: ősszel készült el az első szabványméretű 20x40-es pálya az Eötvös iskolában. Tavaly március végére a Nagysándor utca és a Petőfi utca közötti központi játszótéren épült fel a második, majd augusztusra a Szigligeti utca és a Klapka utca közötti felújított területen alakíttatott ki gumiborítású pályát az önkormányzat. A szeptember elején felavatott Kós Károly téren egy műfüves és egy gumiburkolatú pályán is focizhatnak a gyerekek és a felnőttek. A mai átadót a Vass iskola pályaavatója követi a jövő héten.
(16 kép)
      

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |