Zajvédő fal: fakivágás majd -pótlás lesz az építés miatt

2011.04.09.

Háromszor annyi fát ültetnek Wekerletelepen és máshol a kerületben, mint amennyit a Nagykőrösi úti zajvédő fal második ütemének építése miatt ki kell vágni. A fővárosi tulajdonú területen, a tulajdonos hozzájárulásával hamarosan megkezdi a fák gallyazását, kivágását, majd a fatelepítési terv alapján a pótlást is a munkával megbízott cég.

A Nagykőrösi út mentén 53, összesen 795 cm átmérőjű fasori fa kivágására kapott engedélyt a polgármesteri hivataltól a Transinvest Budapest Kft. Az engedély a kivágott fák pótlásáról is rendelkezik: a cégnek 159, egyenként 6 cm átmérőjű előnevelt fát kell telepítenie kerületszerte. A fatelepítési terv szerint a Nagykőrösi útról nyíló Wekerletelepi utcákba 99 fa kerül (Határ út–Nagykőrösi út sarok 7 + 7 nagylevelű hárs, Baross utca 4b korai juhar, Gömb utca 6 korai juhar, Margit utca 9 korai juhar, Rákos utca 8 korai juhar, Aba utca 10 korai juhar, Botond utca 7 hegyi juhar, Újlaki utca 12 hegyi juhar, Nagykőrösi út–Újlaki utca sarok 5 nagylevelű hárs, Cukrász utca 6 hegyi juhar, Nagykőrösi út elválasztó zöldsávban az Álmos utca és Baross utca között 18 korai juhar). További 60 fát a kerület közigazgatási határain belül külön egyeztetést követően ültetnek majd el.

Kispest, mint az első fokú hatóság adta ki az engedélyt a kivágásokhoz és a fapótlásokhoz. A munkákhoz a Fővárosi Önkormányzat tulajdonosként adta meg a hozzájárulást. A fák kivágásának és az új fák ültetésének műszaki ellenőrzését a Fővárosi Közterület-fenntaró Zrt. kertészeti csoportja végzi. A munka hamarosan indul. A kispestiek kérdéseikkel a Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztályán a beruházót (Balás Boglárka, 999-9241), illetve a kivitelező Transinvest Budapest Kft. képviselőjét, Szilvássy Roland építésvezetőt (06-30/631-1720) kereshetik.
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |