Focipályát avattak a Vass iskolában

2011.04.12.

Hasonlóan a múlt heti eseményhez a Bolyai iskolában, a Vass iskolában is focimeccsel ünnepelték a műfüves pálya felavatását ma délután. A mérkőzésen az iskola csapata és az önkormányzat válogatottja játszott. A Vasson kívül az Eötvös és a Bolyai iskolákban van műfüves pálya, hasonló borításún lehet focizni a központi játszótéren és a Kós Károly téren is. Ugyanitt és a Szigligeti utca–Klapka utca közötti területen gumiborítású pálya is várja a focistákat.

A mai naptól hat helyszínen, már hét új pályán focizhatnak a kispesti iskolások és akár az idősebb korosztály sportolói is Kispesten. A Vass Lajos Általános Iskola új, szabványméretű műfüves pályáját Ertelné Csák Judit igazgató köszöntőjét követően Gajda Péter polgármester és Dr. Tarnai Richárd országgyűlési képviselő avatta fel délután. Ahogy múlt héten a Bolyaiban, úgy stílusosan ma is focimeccsel koronázták meg a nagy eseményt: az önkormányzat és az általános iskola csapata komoly küzdelmet vívott, végül az iskola győzött 7:5-re.
(16 kép)
      
A focipálya építési program még 2009-ben indult: az első az Eötvös iskolában készült el. 2010 márciusa óta a Nagysándor utca és a Petőfi utca közötti központi játszótéren is műfüves pályán rúghatják a bőrt a foci szerelmesei. Augusztusra készült el a Szigligeti utca és a Klapka utca közötti területen a gumiborítású pálya. Ezt követte a Kós Károly téren kialakított műfüves és egy gumiburkolatú pálya.
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |