Reggelivel várták a bringásokat

2011.04.14.

Idén is csatlakozott a Bringázz a munkába! kampányhoz az önkormányzat: ma reggelivel látta vendégül az iskolába vagy munkába tekerőket az Europark előtti kijelölt területen. A kampány célja, hogy az emberek megszeressék a kerékpáros közlekedést, és minél többen használják biciklijüket a napi közlekedésben.

A Puskás iskola csaknem száz tanulója és a bringások mellett Scherer Péter színművész, az idei Bam! kampány ceremóniamestere, László János, a „kampánygazda” Magyar Kerékpárosklub elnöke, valamint Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester, Bogó Józsefné önkormányzati képviselő és egy korábbi polgármester, Timár Béla is odakerekezett az Europark előtti önkormányzati sátorhoz. A reggeli menü tea, szendvics és sütemény volt. A Bringázz a munkába! kampányhoz már harmadszor csatlakozott Kispest. Az elmúlt években a kerületben is nőtt a Bam! népszerűsége, egyre többen regisztráltak, és vettek részt a versenyben, népszerűsítve ezzel a kerékpáros közlekedést. Lökést adott a kerékpározás kerületi elterjedésének, hogy uniós támogatással tavaly elkészült a Határ úti csomópontot és Kőbánya-Kispest metróvégállomást összekötő kerékpárút, amely a legfontosabb kerületi intézményeket is megközelíthetővé teszi biciklivel, a mindennapok részévé téve Kispesten is a kerékpáros közlekedést.
(12 kép)
 A Bam! kampány célja idén is az, hogy minél többen üljenek biciklire, kipróbálják és megszeressék a kerékpározást, átéljék a bringázás élményét. A biciklizés ugyanis a legegészségesebb, leggyorsabb, legolcsóbb és leginkább környezetbarát közlekedési forma. A Bam! egyben verseny is: a résztvevőknek legalább nyolcszor kell munkába vagy iskolába tekerniük. Az április 4-én kezdődött és május 8-ig tartó kampány alatt a www.bam.hu oldalon lehet benevezni versenyre.

Az idei kampány egyik fő újdonsága az a Facebook alkalmazás, amely folyamatosan mutatja, hogy a Bam! közösség összesen mekkora távolságot tett meg, és jelenleg milyen távolságra van a Holdtól. A cél az, hogy a kampány végére megtegyék az oda-vissza közel 800 ezer kilométeres távot. Az alkalmazás emellett folyamatosan jutalmazza a regisztrált felhasználókat, akik a Bringázz a munkába! Facebook oldalán is megoszthatják kerékpáros élményeiket és tapasztalataikat.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |