A szívbetegek nem voltak szívbajosak

2011.04.14.

Revansot vettek a holland 9:3-ért a Jó Szívért Közhasznú Egyesület sportolói. Ha nem is fociban, de röplabdában trófeával tértek haza a magyarok Hollandiából.

A kispesti Jó Szívért Közhasznú Egyesület röplabdacsapata az elmúlt héten Hollandiában járt. A szív hete alkalmából ott minden évben röplabdatornát rendeznek: 2011. április 6-án immáron a huszonötödik alkalommal került sor a versenyekre Enschede városában 20 holland és 1 magyar csapat részvételével.

Néhány ott élő magyar honfitársunk, illetve magyar turisták és holland szimpatizánsok lelkes biztatása mellett adták egymásnak a magas labdákat, amiket többnyire jó erővel le is ütöttek, és végül magabiztosan megnyerték a tornát. Az első helyezés talán azért is különösen értékes, mivel a kiutazó magyar játékosok közül hárman 60 éven felüliek, ketten pedig bőven betöltötték már az 50-et.
(2 kép)
A csapattagok nem csak a röplabdapályán, hanem az életben is segítik egymást, erős barátságok szövődtek közöttük az évek során. Hollandiába mikrobusszal utaztak, útba ejtve és megcsodálva Prágát, Brémát, egy Bad Bertheim nevű festői fürdőhelyet, valamint Drezdát az ott látható nevezetességekkel. Köszönet a szponzornak – Knorr-Bremse Budapest –, akik jelentős mértékben elősegítették az utazást.

Idén a Magyar Szívegyesület nagyatádi szervezete rendezi meg a szívbetegek XXII. sporttalálkozóját 2011. augusztus 26–28. között. A versenyre a holland sorstársak is meghívást kaptak, amit örömmel elfogadtak.

Csirmaz Szilvia

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |