Sikeres volt az asztalitenisz verseny

2011.04.29.

Idén is jól sikerült a Tavasz Kupa háromnapos asztalitenisz verseny a Gábor Áron Általános Iskolában. A Kispest SE által rendezett hagyományos viadalsorozaton összesen több mint száznyolcvanan – csaknem tízzel többen, mint tavaly – álltak asztalhoz és ütötték a pingponglabdát.

Tavasz Kupa asztalitenisz versenysorozatunkat háromnaposra tervezzük immáron régóta, a résztvevő korosztályok számossága és a verseny lebonyolíthatósága miatt. Nagyszabású sporteseményünknek most is a Gábor Áron Általános Iskola adott otthont, és a XIX. kerületi Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodájának hathatós segítségével tudtuk a megszokott színvonalat tartani.

Az első versenynapon, 2011. április 8-án az általános iskolás korosztály mérte össze tudását.
Létszámot tekintve nem volt okunk panaszra, hiszen több kategóriában is összejött a 16-os tábla körüli mezőny és az eddigi legtöbb felső tagozatos versenyző mérettette meg magát versenyünkön. Alsó tagozatos kategóriákban az átlagnál kicsit kevesebben vettek részt.
Az 1-2. osztályos kategóriában 11, a 3-4. osztályos fiú kategóriában 4, a leányéban 6, az
5-6. osztályos fiúk mezőnyében 14, a lányokéban 11, a 7-8. osztályos leány kategóriában 4, a
fiúkéban 20 versenyzőt regisztráltunk. Hét iskolából – Ady, Gábor, Puskás, Eötvös, Reménység, Erkel, Stromfeld – összesen 70 tanuló – tavaly 54 – vett részt általános iskolás rendezvényünkön. Az I-III. helyezett érem, csokoládé, díjazásban részesült. Minden résztvevő apró ajándékot kapott.

Április 15-én bonyolítottuk középiskolás amatőr és U19 kategóriák versenyeit. 11 középiskolából összesen 43-an – tavaly 33-an – versenyeztek három kategóriában (amatőr fiú: 24, amatőr leány: 3, U19: 16) az értékes díjakért. Kispestet a Károlyi, a Ganz és a Semmelweis iskola képviselte. Az összlétszám újra növekvő tendenciát mutat, az U19 kategória egyre vonzóbbá válik a fiatal versenyzők szemében. Az I-III. helyezett érem, póló, csokoládé, díjazásban részesült, a kategóriák első helyezettjei kupával és tárgynyereménnyel is gazdagodtak. Minden résztvevő apró ajándékot kapott.

A harmadik versenynapon, április 17-én rendeztük a felnőtt kategóriák versenyszámait. A versenynapot Kispest polgármestere, Gajda Péter nyitotta meg. Amatőr kategóriában összevontuk a férfiakat és a nőket, így alakult ki a soványka 10 fős mezőny. A területi és budapesti kategóriákban DC (Davis Cup) lebonyolítás szerint zajlottak a színvonalas mérkőzések, magas létszámú nevezéssel. A területi kategória 28 indulója átlagos, a budapesti kategóriában induló 32 versenyző magas létszámnak mondható. Ha összeadjuk az egyes kategóriák létszámadatait, kiderül, hogy a versenynapon összesen 70-en vettek részt. A kategóriák győztesei kupát, csokoládét, és értékes versenydíjat kaptak. Az I-III. helyezett érem, póló díjazásban részesült. A IV. helyezettek is pólót kaptak, valamint 3 versenydíjat sorsoltunk ki a területi kategória 8 közé jutott versenyzői között.
(11 kép)
Ezúton szeretnék köszönetet mondani Dessewffyné Szabó Erzsébetnek, a Gábor Áron Általános Iskola igazgatójának, hogy biztosította a tornatermet, Verbai Gyula, Juhász Árpád testnevelőknek, hogy segítettek a lebonyolításban, Nagy Péter humánszolgáltatási igazgatónak, hogy biztosította a feltételeket a versenysorozat színvonalas megrendezéséhez, valamint Oláh László asztalitenisz szakosztályvezetőnek, hogy segített a verseny előkészítésében, lebonyolításában.

Kerekes Balázs
elnök,
Kispest SE

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |