Esőben is jól sikerült a Majális

2011.05.02.

A barátságtalan idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak a Kispesti Majális programjaira vasárnap a Zrínyi utcai játszótéren felállított óriássátorban és környékén. Voltak gyerekeknek szóló előadások, operett- és musicalműsorok, bolgár, román és lengyel néptáncbemutatók, latin ritmusok, valamint slágerek minden mennyiségben. A szabadtéri vidámpark-programok délután az eső elmúltával indultak.

A gyerekek délelőtt a Kolompos együttes zenés műsorával melegítettek a sátor alatt, majd az Aranyszamár Színház Pom Pom meséi okoztak vidám perceket. Ebédidőben Plásztán Anett és Pankotay Péter operett-összeállításának tapsolhatott a felnőttekkel kiegészült népes közönség.

A délutánt a kerületi kisebbségi önkormányzatok kulturális műsorai indították. A bolgárok a Jantra táncosainak segítségével idéztek balkáni hangulatot, a roma kisebbséget Toldi Anna képviselte egy slágerkoktéllal, német színekben Kaltenecker Gábor harmonikázott, a román kultúrát a Cerbul de Aur, a lengyelt a Polonez táncegyüttes képviselte a színpadon.

A folytatásban a Kispesti Kisszínház musicalműsort adott elő, majd Alex Tamás lépett fel. A humorista Éles Istvánt latin ritmusok követték a Salsa Con Timba Tánciskola jóvoltából. Az esti műsorblokkban előbb a Summer Sisters, majd Anita énekeltette meg a közönséget. A Majális Erox Martini olasz slágerei zárták.

Rendkívül sikeres volt a rendező KMO Kispest-totója: a településsel, valamint a korábbi és idei Városünneppel kapcsolatos 13 + 1 kérdésre több százan válaszoltak.
(41 kép)
       

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |