A Föld napja Wekerletelepen

2011.05.02.

Családias hangulatú, közösségi rendezvénnyel ünnepelték a Föld napját szombaton Wekerletelepen. A Wekerlei Társaskör Egyesület Zöld Hajtás klubjának szervezésében fotókiállítás, építész-túra, virágvásár, játszóház, kézműves-foglalkozás, energetikai beszélgetés és többféle egészségprogram várta az érdeklődőket a Kós Károly téren és az Eperfa téren.

A Föld napi zöldprogram a Wekerlei pillanatok című szabadtéri fotókiállítással kezdődött szombat délelőtt a Kós téren. Ezt követően Két keréken az építészet címmel kerékpáros telepi túra indult építészek vezetésével.

Délután a Vonás, Thököly, Gellért és Zalaegerszeg utcák találkozásánál lévő Eperfa téren folytatódott a Föld napja. Lehetett palántákat cserélni, illetve fűszernövényeket és virágokat vásárolni. A Szike Környezet- és Egészségvédelmi Egyesület komposztálási bemutatót és tanácsadást tartott, és volt szigetelési bemutató is. A gyerekeket zsonglőr műhely, szelektívhulladék-játszóház, mese és kézműveskedés várta.

Különösen sikeres volt a Megújulhat Wekerle? Miből lesz energiánk a XXI. században címmel tartott utcai beszélgetés, valamint a Pelenkaland névre hallgató idegenvezetés a mosható pelenkák világában.

A Gyógyító Sarokban masszázs, gyógynövény-tanácsadás, kóstolás, virágterápia fogadta az érdeklődőket. A Szövetség az Élő Tisza sátrában egyebek mellett befőzési akciókról is értesülhettek a rendezvény látogatói.
(18 kép)
      
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |