Új vezetőség a Kispesti Atlétikai Club élén

2011.05.04.

Az éves beszámoló megtartása mellett módosították az alapszabályt, valamint személyi változásokról is döntöttek a Kispesti Atlétikai Club kedd este a Városházán tartott éves közgyűlésén. Az egyesület életében jelentős változást hozott az idei tavasz: áprilistól már nem a KAC üzemelteti a Katona József utcai önkormányzati sporttelepet.

A kedd esti KAC-közgyűlésen először Gajda Péter polgármester, az egyesület leköszönő elnöke beszélt a klub életében bekövetkezett idei változásokról. Említette, hogy március 31-ével megszűnt az önkormányzat és a klub között, a Katona József utcai sporttelep működtetésére tizennyolc éve kötött üzemeltetési megállapodás. Áprilistól a Kispesti Sport Nonprofit Kft. működteti a létesítményt. Elmondta azt is, hogy utolsó alkalommal beszél elnökként, ugyanis jogszabályi változás miatt nem vezetheti tovább a KAC-ot. Megköszönve az egyesület munkáját, hangsúlyozta, a jövőben is a lakosság előtt nyitott, a kispestiek sportját szolgáló sporttelepet szeretne üzemeltetni az önkormányzat.

Jobbágy István ügyvezető rövid áttekintést adott a klub csaknem 18 éves legújabb kori történetéről, kiemelve, hogy a KAC jó gazdaként működtette a sportlétesítményt. Elmondta, jelenleg mintegy 160-an sportolnak a KAC-ban, háromnegyed részük az utánpótlás korcsoportokhoz tartozik. A szakosztályi beszámolók sorát az atléták vezetője, Babály László kezdte. Elmondta, hogy az atlétika-szakosztály főleg az általános iskolás korosztály számára folytat alapképzést, elsősorban futószámokban és távolugrásban. Dr. Ujj Péter, a női kézilabda-szakosztály 2009/2010. évi sikeréről számolt be: az NB I/B-s csapat a 4. helyen zárta a bajnokságot. A teniszszakosztály éléről távozó Hodruszky Tibor arról beszélt, hogy a szakosztály eredményesebbik csapata az I. osztályú Budapest Bajnokság második helyén végzett. 2010 végéig ez a szakosztály biztosította legszélesebb körben a kispesti lakosok szabadidős sporttevékenységét: a pályákat mintegy 300-an bérelték rendszeresen. A judo szakág vezetője, Jobbágy István elmondta, a sportolók országos és nemzetközi versenyeken szerepeltek, számos dobogós helyezést értek el.

A közgyűlés személyi változásokról is döntött. Az egyesület új elnöke Jobbágy István lett, elnökségi tagnak Hodruszky Csabát, a teniszszakosztály új vezetőjét és Lehoczky Zoltánt választották. A Felügyelő Bizottságot Halász Ferenc vezeti, Nachtmann Renáta és Márton Imre pedig a tagjai. A Fegyelmi Bizottság elnöke Hodos Tímea, a bizottság tagjai: Kiss Zsófia és Kolozsi Imre. Az elnökségi tagságról és a teniszszakosztály éléről leköszönt Hodruszky Tibor 18 éves munkáját serleggel köszönték meg.
(9 kép)
    

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |