Felavatták az állategészségügyi logisztikai centrumot

2011.05.05.

Közép-Európa egyik legnagyobb állategészségügyi és pet centrumát adták át ma délben Kispesten a Hofherr Albert utcában. A 7000 m² alapterületű logisztikai központban, az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. budapesti székhelyén 125-en dolgoznak.

Az egymilliárd forintos beruházás 2009-ben kezdődött, a 7000 m²-en felépített állategészségügyi és pet centrum, az egyik legnagyobb lett Közép-Európában. A komplexumban az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. fő profilját képviselő nagykereskedelmi egység mellett állatpatika, állattenyésztési-eszköz valamint kisállat-felszerelési áruház kapott helyet. A mai megnyitón Dr. Móré Attila tulajdonos elmondta, ez a 100 %-ban magyar tulajdonú, székesfehérvári székhelyű cégcsoport legújabb létesítménye. A több mint 20 éves múlttal rendelkező cégnek tavaly csaknem 11 milliárd forint árbevétele volt. Az Alfa csoport 22 hazai kereskedelmi egységében összesen 370-en dolgoznak, ebből 125-en a kispesti központban.

Dr. Szentes Tamás, Budapest főpolgármester-helyettese a Fővárosi Önkormányzat nevében gratulált a sikeres beruházáshoz és az eredményes vállalkozáshoz. Úgy fogalmazott, hogy a sikerek mozgatják a társadalmat, ezért különösen fontos, hogy magyar cég ér el eredményt, amelyre büszkék lehetünk.

„Siker, elszántság, minőség” – Dr. Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár azt mondta, ezek a szavak jutnak eszébe, ha a cég nevével találkozik. További sikereket és eredményeket kívánva a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal elnöke úgy fogalmazott, hogy a szakmaiság és a hitelesség teszi sikeressé a céget.

A megnyitóbeszédeket követően a cégcsoportvezető a komplexumot építő édesapjával, valamint a főpolgármester-helyettessel, a helyettes államtitkárral és Kispest polgármesterével együtt vágta át a létesítmény avatását jelképező nemzeti színű szalagot.

Az átadást követően Gajda Péter polgármester a kispest.hu-nak elmondta, nagyon örül minden olyan beruházásnak, amely munkahelyeket teremt Kispesten, ráadásul a cég itteni működésével az önkormányzat adóbevételei is növekednek. Hozzátette: az Alpha-Vet létesítménye újabb lépés a kulturált állattartás megteremtése felé.
(13 kép)
Kispesten egyébként csaknem 200 közterületi kutyapiszok-gyűjtő és egy most épülővel együtt tíz kutyafuttatásra alkalmas terület segíti a hobbiállattartókat. Hét – a nemrég elkészült Toldi utcai, az Üllői út mentén levő (a Bocskai utca és a Szigligeti utca között), a Vas Gereben utca 144. előtti, a Dobó Katica utca 21. és az Arany János utca 30. közötti teniszpálya melletti, a Toldi utca 15. és a Kazinczy utca 16. közötti, a Kisfaludy utca 2–10. és a Fő utca 1–11. közötti közterületen található, valamint a Móricz Zsigmond utca mentén, a garázssor mögötti – bekerített kutyafuttató, kettő – a központi játszótér körüli és a Hunyadi utca 18–40. között levő ingatlanokkal szembeni – táblával jelölt terület. Ugyancsak kerítést kap a most épülő futtató a Jókai utca–Zrínyi utca közötti részen, az Üllői szervizút mellett.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |