Bringás mesterek Kispesten

2011.05.10.

Az Ady iskola két, a Gábor és a Bolyai egy-egy diákja jutott tovább a budapesti döntőbe a Ki a mester két keréken? elnevezésű kerékpáros ügyességi verseny hétfői kispesti fordulójából. A biztonságos közlekedésre felkészítő elméleti és gyakorlati bringás vetélkedőt a Magyar Autóklub rendezi meg minden évben.

A kispesti iskolákból több mint harminc 5-6. osztályos diák indult a Ki a mester két keréken? elnevezésű kerékpáros ügyességi versenyen hétfő délután a Puskás iskolában. Az önkormányzat első alkalommal csatlakozott a Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági vetélkedőjéhez; üdítővel, uzsonnával és ajándékokkal támogatta a rendezvényt.

A versenyt megnyitó Gajda Péter polgármester a kispest.hu-nak arról beszélt, fontos, hogy a gyerekek részt vesznek a vetélkedőn, hiszen olyan praktikus tudásra tesznek szert, amely segíti őket, hogy biztonságosabban közlekedhetnek a forgalomban. Elmondta azt is, hogy a biztonság mellett a kerékpározás népszerűsítése is vezette az önkormányzatot, amikor uniós támogatással kerékpárút építésébe fogott: a Határ úti csomópontot Kőbánya-Kispesttel összekötő bringapálya tavaly készült el. Hozzátette, reméli, hogy tud még újabbat is építtetni az önkormányzat.

A KRESZ-tesztből és az ügyességi próbából álló versenyt lány kategóriában Doszpoth Réka, az Ady iskola tanulója nyerte meg, Bánszky Zsófia a Gábor iskolából lett a második. A fiúk mezőnyében a szintén az Adyból érkezett Topánka Ádám győzött, és Fodor Balázs, a Bolyai diákja szerezte meg a második helyet. A kispesti bringás mesterek május 30-án a budapesti döntőben képviselhetik a kerületet.
(10 kép)
A fővárosi próbát az országos döntő követi június 20-án, ennek legjobbjai szeptemberben Finnországban a FIA Európai Gyermek Közlekedésbiztonsági Versenyen mérik össze tudásukat a nemzetközi mezőnnyel.

A Magyar Autóklub 2009 februárjában már tartott egy kéthetes közlekedésbiztonsági programot Kispesten az önkormányzati iskolák 5-6. osztályos tanulóinak. A mintegy félmillió forintba kerülő oktatást az önkormányzat finanszírozta; összesen több mint félezer kispesti diák vett részt benne.
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |