Fákat fogadtak örökbe

2011.05.17.

A Fő utca és a Batthyány utca közötti szupermarket előtti új közparkban tizenegy facsemetén helyezték el azoknak a gyerekeknek a nevét, akiknek a szülei bekapcsolódtak a hónap elején lezárult Te is fogadj örökbe egy fát gyermekednek! akcióba. A kezdeményezés azért indult, hogy Kispest még zöldebb, rendezettebb legyen, és a kispestiek még inkább otthon érezzék magukat a kerületben. A hétfői esemény zárásaként az örökbefogadók közösen ültettek el egy galagonyafát a parkban.

Fehér Elizabet, Posztobányi Napsugár, Gajda Linda, Fehér Zsófi Lilla, Tolnai Bence Zsombor, Sarkady Dóra, Gyüre Dorka, Bánszky Dávid, Tagscherer Csenge Kata, Csapó Balázs, Csapó András – az ő nevük olvasható tizenegy facsemetén hétfő délután óta a Fő utca és a Batthyány utca közötti szupermarket előtti közparkban. Szüleik a május elején befejeződött Te is fogadj örökbe egy fát gyermekednek! akció keretében vállalták el a fákat. A gyerekek a hétfői rendezvényen kapták meg az örökbefogadásról szóló emléklapokat.

Gajda Péter polgármester a kicsiknek és szüleiknek is megköszönte, hogy bekapcsolódtak a Zöldprogramba, és tesznek azért, hogy rendezettebb, otthonosabb legyen a kerület. Hozzátette, bízik abban, hogy jövőre ismét jelentkeznek majd az akcióra a kispestiek. Elmondta, hogy a jövőben az a Wekerlei Kultúrház folytatja az akciót, amelynek az egész kerületre kiterjedő Fogadj örökbe egy fát Kispesten! programja nemrégiben ért véget.

Szabó Mária
, az intézmény igazgatója beszélt a programról, és bemutatta az ennek keretében készült kiadványt is: 90 fiatal díszfa talált gazdára, az örökbefogadók egy év alatt 150 alkotást készítettek a facsemetékről, s a művek színe-java kerület bele a színes füzetbe. Elmondta azt is, annak ellenére, hogy a Fogadj örökbe egy fát Kispesten! program már lezárult, a Wekerlei Kultúrházban továbbra is várják azokat a jelentkezőket, akik szeretnének facsemetét gondozni.
(17 kép)
    

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |