Újabb futtatót kaptak a lakótelepi kutyák

2011.05.25.

Elkészült és már használják a kedvencek a kerület legújabb bekerített kutyafuttatóját a Jókai utca és a Zrínyi utca között, az Üllői szervizút mentén található zöld sávban. A 315 négyzetméteres futtató helyéről a Környezetvédelmi Bizottság döntött a beérkezett javaslatok alapján.

Az önkormányzat a kutyásokkal egyeztetve két helyszínt javasolt új kutyafuttató helyszínéül: a Jókai utca és a Zrínyi utca közöttit, valamint egy másik területet a Jáhn Ferenc utca és Jókai utca között. Utóbbi közelebb lett volna a házhoz, a lakásokhoz – tájékoztatta a kispest.hu-t a Zöldprogram Iroda vezetője, hozzátéve, hogy erről 800 levelet küldtek szét az érintett házak lakóinak. Lipcsei Szabolcstól azt is megtudtuk, hogy a visszaérkezett lakossági javaslatok alapján a Környezetvédelmi Bizottság döntött a kutyafuttató mhelyszínéről. Kispest főkertésze elmondta, idén még egy kutyafuttató elkészítése van tervbe véve. Ez a kétezer négyzetméteres bekerített kutyás terület a Pilisi Parkerdőben, a Simonyi Zsigmond utca és a Vak Bottyán utca találkozásánál épülhet.
(4 kép)
A Jókai utca és a Zrínyi utca között most kialakított 315 négyzetméteres terület a tizedik kutyafuttató Kispesten. Nyolc – a mostani, a Toldi utcai, az Üllői út mentén levő (a Bocskai utca és a Szigligeti utca között), a Vas Gereben utca 144. előtti, a Dobó Katica utca 21. illetve az Arany János utca 30. között lévő teniszpálya melletti, a Toldi utca 15. és a Kazinczy utca 16. közötti, a Kisfaludy utca 2–10. és a Fő utca 1–11. közötti közterületen található, valamint a Móricz Zsigmond utca mentén, a garázssor mögött lévő – bekerített kutyafuttató. Kettő – a központi játszótér körüli és a Hunyadi utca 18–40. között levő ingatlanokkal szembeni – táblával jelölt futtató terület.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |