Kispesti lányok a bringás verseny országos döntőjében

2011.05.26.

Megismételték kiváló kerületi eredményüket a kispesti iskolás lányok a Ki a mester két keréken? elnevezésű kerékpáros ügyességi verseny fővárosi döntőjében is: Doszpoth Réka, az Ady iskola tanulója megnyerte a hétvégén rendezett viadalt, Bánszky Zsófia, a Gábor iskolából második lett. A két kispesti bringás mester az országos döntőben folytathatja.

A biztonságos közlekedésre felkészítő elméleti és gyakorlati bringás vetélkedőt a Magyar Autóklub rendezi meg minden évben. A kispesti fordulót május 9-én rendezték a Puskás iskolában. A lányok mezőnyéből a győztes Doszpoth Réka és a második Bánszky Zsófia, a fiúk közül az Ady iskola diákja, Topánka Ádám és a Bolyai iskola tanulója, Fodor Balázs jutott be a fővárosi döntőbe.

A lányok a szombaton rendezett fővárosi döntőben is remekeltek, és a harmadik helyezett All Hajjar Nada Carmennel (XI. kerület, Petőfi iskola) együtt bejutottak a verseny országos döntőjébe. A fiúk között Fodor Balázs a 8., Topánka Ádám a 9. lett. Az országos döntőt június 25-én rendezik, ennek legjobbjai szeptemberben Finnországban a FIA Európai Gyermek Közlekedésbiztonsági Versenyen mérik össze tudásukat a nemzetközi mezőnnyel.
(3 kép)
  
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |