Gyermeknap előtt

2011.05.27.

A KMO csütörtöktől szombatig tartó Játékvarázs elnevezésű játékkiállításával és -vásárával melegíthetnek be a gyerekek a kispesti gyermeknapi rendezvényekre. A Wekerlei Kultúrházban szombaton bábelőadás, majd kézműves-foglalkozás lesz. Az önkormányzat vasárnap rendezi a kerületi gyereknapot: a Kispesti Uszoda kertjében egész nap sok-sok játék, zenés-táncos műsor, sportprogram és kézműves-foglalkozás várja a családokat.


Gyerekkel együtt szinte kötelező program szombat estig 1-1,5 órára bekukkantani a KMO-ba. Csütörtök óta tart a gyermeknapi játékkiállítás és vásár, amelynek különlegessége, hogy a gyerekek ki is próbálhatják a tizenegy kiállító több száz játékát. Vannak például kreativitást fejlesztő játékok, mesekönyvek, izgalmas társasjátékok, modellek és még régi játszószerek is. Kiss Ágnes művelődésszervezőtől megtudtuk, hogy eddig szervezett keretek között mintegy 350 óvodás és iskolás látta már a Játékvarázst. Szombat este hat óráig a családok is betérhetnek egy jó kis játékra.
(5 kép)
Szombaton a Wekerlei Kultúrház is gyermeknapot tart. Délelőtt a Mimikri Bábszínház előadásában a Mese a két kicsi borzról című mesét láthatják a gyerekek. Utána kézműves-foglalkozásra invitálják a kicsiket, és még egy tündéri törpemalacot is simogathatnak a gyerekek.

Az önkormányzat a Kispesti Uszoda kertjében rendezi a hagyományos gyermeknapot. A színpadon délelőtt 10 órától indulnak tánc- és meseelőadások, koncertek és zenés műsorok. Lesznek sportprogramok, valamint kézműves-foglalkozások, és érdekes játékok, valamint vetélkedők is várják a legkisebbeket, a nagyobb gyerekeket és szüleiket is.
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |