Ünnepel a Csillagfény Bölcsőde

2011.05.27.

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepli idén az Eötvös utcai Csillagfény Bölcsőde: 1981. január közepén nyitotta meg kapuit a gyerekek előtt az intézmény. A jeles alkalomból ma ünnepi műsort tartottak. A tervek szerint jövőre bővítés vár a lakótelepi bölcsődére, és az udvarát is rendbe teszik.

A vezetőnő köszöntőjével vette kezdetét a 30 éves Csillagfény Bölcsőde születésnapi ünnepsége, amelyen Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és Mihály András, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke is részt vett. Borosné Bárdos Melinda elmondta, 1981. január közepén nyitott az intézmény, majd központi bölcsőde lett, amely összefogja a többi munkáját is. A vezető olyan barátságos, élményeket adó bölcsinek nevezte az intézményt, ahová a szülők örömmel hozzák gyermekeiket. Jelenleg mintegy száz kisgyerek jár ide. Egyben köszöntötte Franka Lászlónét, az Egyesített Bölcsődék korábbi vezetőjét. A folytatásban előbb Brinza Istvánné, az Egyesített Bölcsődék mostani intézményvezetője, majd Nemecz Gáborné kisgyermeknevelő olvasta fel visszaemlékezését.

A polgármester a magas színvonalú nevelőmunkát méltatta, majd arról beszélt, hogy Kispesten is egyre nagyobb az igény a bölcsődei ellátásra, s ezért döntött tavaly az önkormányzat arról, hogy a Bokréta Bölcsőde új csoportszobájának kialakításával tizenkettővel növeli a férőhelyek számát. Gajda Péter elmondta, az önkormányzat a Csillagfény bővítését is tervezi: megújul az épület, tetőteret kap, és a kertet is rendbe teszik. Az engedélyes tervek már idén elkészülnek, jövőre pedig indulhat a munka.

Az ünnepség végén Balogh Éva kisgyermeknevelő saját, az alkalomra írt versét mondta el, majd a gyerekek és nevelőik Bocskai István zenepedagógussal közösen előadott vidám műsora zárta a programot.
(16 kép)
     

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |