Gyermeknap: nem lehetett unatkozni

2011.05.30.

Ragyogó időben vidám, zenés-táncos, színpadi műsorok, sportversenyek, izgalmas vetélkedők, kézműves foglalkozások és érdekes játékok serege várta a gyerekeket a harmadik kispesti gyereknapon vasárnap. Több száz család töltötte kellemesen a napját a Kispesti Uszoda kertjében.

A színpadi programok sorát a kerületi diákokból álló ADOL Mozgásművészeti Stúdió műsora nyitotta. A délelőtt folyamán még az ex-kalákás Huzella Péter dalait, illetve a Mimikri Bábszínház előadást tapsolhatták meg a gyerekek. Nagy sikert aratott Koltay Eszter Lim-lom Mese – környezetóvó meseelőadása, a Mágnes Színház fellépése, a Stringsings együttes koncertje, Katona Bori interaktív zenés-rajzos műsora, és Majorosi Ági Százszorszép Bóbiska című előadása is.

A sportprogramok között a strandröplabdára és a kispályás focira lehetett nevezni, és olyan az érdekesnek ígérkező próbákat is ki lehetett próbálni, mint a falmászás (hét méter magasra), vagy az ugyancsak izgalomfokozó kalandpark. Nem is beszélve az óriásgömbökről, amelyekkel egy csúszdaszerű építményről lehetett legurulni. És persze az ugrálóvár sem maradhatott ki a játékok közül. A mentők és a tűzoltók jóvoltából még a szolgálatok járműveit is kipróbálhatták a gyerekek.

Ezek mellett számos játék és érdekes időtöltés várta még a gyerekeket. A Barcza Gedeon SC sakkozni és gozni hívta a gyerekeket, a Wekerlei Kultúrház babajátszót nyitott, a Gyermekzsivaj Alapítvány pólófestést, a Nagy Terv Egyesület pedig környezettudatos játékokat kínált. A Szelekt-Art kreatív hulladék műhelyben kézműveskedés folyt, a Szike egyesület a komposztálást népszerűsítése mellett fűszerolaj készítésére is várta az érdeklődőket. Az önkormányzati sátorban 1300 lufi talált gazdára.

Nagy volt az érdeklődés a KvízKaland szellemi játékai iránt is: több mint százan néztek be a sátorba, és tették próbára tudásukat. A feladatok között az állatos betűtenger volt a legnépszerűbb, de sokan próbálták megfejteni a Kispest-totót és a focis kvízt, valamint a zászlópárosítót és a metróállomás-rendezőt is. A legkisebbek képes kakukktojásos feladatokat húzhattak a szörnydobozból.

A gyereknapi tombola harminc nyertesének a délutáni színpadi program szünetében Gajda Péter polgármester és Ékes Gábor alpolgármester adta át a nyereményeket. Utána tartották a KvízKaland eredményes kalandozóinak sorsolását is: a kicsik között nyertes, Hofherr Albert utcában lakó Balázs Gergő, és a kisiskolás Bándoli Anna Jázmin a Hunyadi utcából nem tudta a helyszínen átvenni nyereményét (június 14-ig a Polgármesteri Hivatalban Gombos Veronikától, a gyereknap szervezőjétől megkaphatják a könyveket), a nagyok kategóriájának szerencsés versenyzője, a Zrínyi utcából érkezett Jakab Lajos viszont már egy Kérdések könyvével gyarapíthatja tovább ismereteit.
(42 kép)
       

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |