Fórum a Zoltán utcai sporttelep jövőjéről

2011.06.02.

A Zoltán utcai sportpálya önkormányzati kezelésben maradt közösségi terének jövőbeli hasznosításáról rendezett lakossági fórumot szerdán a Wekerlei Társaskör Egyesület és a Kispesti Sport Nonprofit Kft. Nyárra várhatóan megoldódik a lakosság sportolási lehetősége a wekerletelepi sportpályán.

Műfüves focipálya, futópálya, pingpongozási lehetőség, tollaslabdázás – megannyi ötlet, amelyek elhangzottak a Zoltán utcai sportpálya önkormányzati kezelésben maradt részének hasznosításáról a szerdai lakossági fórumon. Olyan tipp is felmerült, hogy hatvan méteres sprint- és távolugró pálya is létesüljön, amely kiszolgálhatja az iskolák testnevelésóra-igényeit is. Tudni kell, hogy a Zoltán utcai sporttelep nagyobb részét már bérbe adta az önkormányzat, a megmaradt 3900 négyzetméteres közösségi használatra leválasztott részt a Kispesti Sport Nkft. kezeli.

Ékes Gábor alpolgármester a fórum fontosságáról beszélt, hangsúlyozva, hogy azért van rá szükség, mert csak olyan beruházást szeretne véghezvinni az önkormányzat, aminek az itt lakók is örülnek. Hozzátette: nemcsak megfelelő és biztonságos, hanem hasznos eszközök telepítése is cél. Nagy Tamás, a Wekerlei Társaskör elnöke elmondta, fontos, hogy a sportcélú terület a közösség érdekeit szolgálja, és ingyenes sportolási lehetőséget biztosítsanak a lakosságnak. Az alpolgármester a kispest.hu-nak elmondta, nyárra megoldódik a sportolási lehetőség a területen.
(4 kép)
    
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |