Zöldóvodákat és -bölcsődéket díjaztak

2011.06.03.

Kiosztották a Tegyünk együtt többet a zöld kispesti óvodákért és bölcsődékért pályázat díjait csütörtökön. Az idei kiírásra tíz pályamű érkezett nyolc óvodából és két bölcsődéből. A Bóbita Óvoda kapta az első díjat. Második az Árnyas Óvoda lett, a Hársfa Óvoda és a Közös Esély Egyesület szerezte meg a harmadik díjat.

A Városházán megjelent megjelent gyerekeket és pedagógusokat Vinczek György alpolgármester köszöntötte, majd a Gyöngykagyló Óvoda növendékei adtak verses-zenés műsort. A díjakat Bogó Józsefné, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke, valamint Vinczek György és Ékes Gábor alpolgármesterek adták át az intézmények képviselőinek.

I. díjat kapott a Bóbita Óvoda pályázata. Az intézmény a Csokonai sétálóutcában az óvoda melletti közterületi zöldsáv rendbetételére vállalkozott: a gyermekekre várakozó szülők részére pihenőhely kialakításával és a kikopott gyepfelületek helyett gyeppótló évelők és cserjék ültetésével kívánják minőségileg javítani az utcaképet. Háromszázezer forint pályázati támogatást kaptak a munkára.

A II. díjas Árnyas Óvoda a három tagóvoda előtti, jelenleg csak füves területek “zöldebbé”, tételére vállalkozott, cserjék, örökzöldek és virágzó évelők ültetésével, a Vonás utcai parkolásra használt kitaposott zöldsáv rendezésével. A dolgozókon és a szülőkön kívül együttműködnek a WTE Zöld Hajtás Klubjával, és bevonják a munkába Deák gimnázium tanulóit is. Pályázati céljaik megvalósítását kétszázezer forinttal támogattta az önkormányzat.

III. díjas lett a Hársfa Óvoda és a Közös Esély Egyesület pályázata. Pályázatukban az intézmény Eötvös sétálóutcai bejárata előtti előkert csinosítását tervezik, sziklakert kialakításával cserjék, örökzöldek, egynyári virágok és évelők ültetésével. A terv százezer forint támogatást kapott.

A pályázatokat elbíráló zsűri emléklapokkal, virágokkal és játék kerti szerszámokkal honorálta a Mese-Vár Óvoda, a Százszorszép Óvoda, a Gyöngyszem Böcsőde, a Gyöngykagyló Óvoda, a Zöld Ágacska Óvoda, a Csillagfény Bölcsőde és a Szivárvány Óvoda környezetjavító elképzeléseit.
(14 kép)
A Tegyünk együtt többet a zöld kispesti óvodákért és bölcsődékért pályázatot 2010 után másodszor írta ki Kispest Önkormányzata. A pályázat célja, hogy az óvodák és bölcsődék a környezetükben élő lakosság, valamint az ott működő vállalkozások, civil szervezetek bevonásával parkosítással, növényültetéssel javítsák az intézmény előtti közterületi zöldfelületek minőségét, és maradandó esztétikai értéket létrehozva járuljanak hozzá Kispest arculatának javulásához, a lakosságot ösztönözzék a létrehozott értékek megóvására.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |