Sportnap: a gulyás is győzött

2011.06.06.

Jól sikerült a hagyományos sportnap a Katona József utcai sporttelepen, szombaton. Az önkormányzat idén a Wekerlei Kultúrházzal közösen szervezte meg a tömegsporteseményt. A sportprogramokhoz gasztronómia is társult: másodszor mérték össze gulyásfőző-tudományukat az intézmények és civil szervezetek csapatai.

A hagyományos önkormányzati sportnapon csaknem ezren kapcsolódhattak be az ügyességi- és sportversenyekbe. Lehetett kislabdát hajítani, volt foci és távolugrás, valamint sorverseny is az óvodások számára. A futók azt is lemérhették, milyen sebességre képesek, a rendezők ugyanis felállítottak egy gyorsaságmérőt, mely megmutatta az adott futó gyorsaságát. És még céllövés is volt légpuskával. Népszerűségét mi sem bizonyította jobban, mint hogy hosszú sorok álltak puskára várva. A Kispesti Judo Szövetség jóvoltából a látogatók megismerkedhettek a cselgánccsal is.

A sportnapon rendezték meg a második gulyásfőzőversenyt: a sportpályán huszonegy bográcsban főtt az étel. A gasztronómiai vetélkedőben többek között indultak a tűzoltók és nyugdíjasok, de főztek a véradók is. A zsűri végül a Fullosok (Mr. Full Vagyonvédelmi Kft.) gulyását tartotta a legjobbnak, a Bogi Boszik főztje (Móra - EGYMI Pedagógiai Szakszolgáltató Intézet) lettek a másodikak, és a Merülő kanál (Nagycsaládosok Kispesti Egyesülete) szerezte meg a harmadik helyet. Különdíjat kapott Kispesti Lángoskakasok (Kispesti Tűzőrség) csapata, a PerkelT (Erkel Ferenc Általános Iskola) és a Bolyai Betyárok (Bolyai János Általános Iskola). A támogatóknak – Éléskamra Reform Étterem, La-Guna, Saturn, Halásztanya Étterem, CBA Remiz, Wekerlei Bortár, KES papír, Kispesti Uszoda, Koller Cukrászda – köszönhetően éttermi kedvezmények, vásárlási utalványok, ajándékcsomagok, uszodai belépőjegyek, torta, paintball-csapatjegy, törülközők, kulacsok és egy-egy üveg finom bort kaptak a csapatok.
(19 kép)
      

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |