Virágban a kerület

2011.06.08.

Május közepén kezdődött és várhatóan a héten befejeződik a virágültetés Kispest közterületein. A Zöldprogram részeként két új virágágyat alakítottak ki, beültették az utcai virágtartókat, és az új kandeláberek cserepeibe is muskátlik kerültek. Az önkormányzat idén is benevezett a Virágos Magyarországért versenyre.

Idén a Halásztanya étterem mellett és a Kosárfonó utcában építettek új virágágyakat Kispesten a polgármesteri Zöldprogram keretében. A közterületi virágültetések május közepén indultak, és a tervek szerint még ezen a héten befejeződnek. A régi és új virágágyak mellett beültették már az utcai kő és fa virágtartókat is. A több mint 150 kandeláberen kialakított kosárba összesen 1920 tő muskátlit ültettek. Virág díszíti a nyugdíjasház, a Wekerlei Kultúelepítttekrház és a Családsegítő Szolgálat virágládáit is. Zömében egynyári, a hazai klimatikus viszonyokhoz jól alkalmazkodó magyar virágfajtákat – büdöskét, begóniát, kakastaréjt, kúpvirágot, bazsalikomot –, valamint évelő gyertyavirágot, dízsmángoldot és piroslevelű lámpatisztítófüvet telepítettek – tájékoztatta a kispest.hu-t a munkát koordináló Zöldprgram Iroda vezetője. Lipcsei Szabolcs azt is elmondta, hogy a kerület idén is indul a Virágos Magyarországért versenyben.
(4 kép)
A virágosabb, tisztább és élhetőbb Kispest megteremtését célzó Zöldprogram elindulása óta az önkormányzat negyedik alkalommal vesz részt a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen. 2008-ban a legszebb kerületnek járó díjat, tavaly pedig a főváros különdíját nyerte el Kispest.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |