Szeretethíd 2011

2011.06.06.

2011 az önkéntesség nemzetközi éve, az Európai Unió határozata alapján. Az önkéntesség az EU egyik alapelve, mely hozzájárul a demokrácia fejlődéséhez, fejleszti a szociális érzékenységet, készségeket, segíti a társadalmi szolidaritást. A kispesti önkormányzat ebben az évben első alkalommal csatlakozott a Szeretethíd– Kárpát-medencei református napok, elnevezésű programhoz, amely idén harmadik alkalommal került megrendezésre.


A program kapcsán négy önkéntes jelentkezett a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat központjába, akik a Zöld Diófa Gondozási Központban segítettek a Nyugdíjasházban és az Időskorúak Átmeneti Gondozóházban lakó ellátottakkal kapcsolatos teendők elvégzésében (beszélgetés, sétálás, stb.). Érkezésükkor rövid tájékoztatást kaptak az intézményről, sajátosságairól, feladatairól, és az ellátottakkal kapcsolatos megvalósítandó célokról.
A nap folyamán megismerkedtek az ellátottakkal, segítő beszélgetést folytattak velük, igény szerint közreműködtek a napi teendőkben, mint például az öltözködésben, és az ellátottak közvetlen környezetének rendbetételében. Az intézményvezetés központjában elköltött ebéd után beszámoltak a tapasztalataikról, majd visszatértek a József Attila utcába, és folytatták a délelőtt megkezdett tevékenységeket, a kora délutáni órákban vettek búcsút ellátottainktól. Az önkéntesek nagyon nagy örömet szereztek jelenlétükkel, és ők is jól érezték magukat, megérintődtek a feladattól. Különleges alkalom volt ez mindenki számára.

Segítő Kéz Gondozó Szolgálat

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |