Bejárás örökbe fogadott közterületeken

2011.06.09.

Közterületeket örökbe fogadó kispestiekkel találkozott szerdán Gajda Péter polgármester. A környezetüket szépítő lakók további szakmai tanácsokat is kaphattak az örökbefogadásokat szervező Zöldprogram Iroda munkatársaitól. Kispesten eddig ötvenegyen csatlakoztak a 2008 nyarán indult Fogadj örökbe egy közterületet! elnevezésű polgármesteri kezdeményezéshez.

Húsz örökbefogadót – iskolát, óvodát, bölcsődét, civil szervezet, több lakóközösséget és magánszemélyt – látogatott meg Gajda Péter polgármester és Lipcsei Szabolcs főkertész, a Zöldprogram Iroda vezetője a Fogadj örökbe egy közterületet! program szerdai bejárásán. A civil szervezetek, intézmények, lakóközösségek, magánszemélyek és az önkormányzat összefogásra épülő kerületszépítő program 2008-ban indult.

A program keretében a kerület közparkok, zöldterületek gondozásában, növények ültetésében, füvesítésben, „zöldutcák” kialakításában és játszóterek megóvásában tud együttműködni a jelentkezőkkel. Örökbe lehet fogadni és gondozni a társasház, intézmény előkertjét vagy a lakóház előtti utcai zöldsávot, de lehet játszóteret, parkot is adoptálni és rendben tartani. A program résztvevőinek a Zöldprogram Iroda nyújt szakmai segítséget a munkához.

A tapasztalatok szerint folyamatosan nő azoknak a kerületieknek a száma, akik szeretnének tenni környezetükért. A polgármester a találkozón hangsúlyozta, elengedhetetlenül fontosnak tartja a civil közreműködést a kerület zöldterületeinek megóvásában, az utcák, terek szépítésében, ezért az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy minél többen csatlakozzanak a programhoz. Az örökbefogadók erkölcsi elismerésként Zöld Kispestért polgármesteri díjat vehetnek át díszoklevéllel és pénzjutalommal.
(28 kép)
   
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |