Tanácsadás, szűrések az egészségnapon

2011.06.16.

Egészségmegőrző nyílt napot tartott idős emberek számára a József utcai Zöld Diófa Gondozási Központ szerdán. Egészségügyi szűrésekkel, mérésekkel és tanácsadásokkal, egészséges élelmiszerekkel, valamint gyógyhatású készítményekkel várták a látogatókat. Tavaly után másodszor rendezett egészségnapot a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat.

A preventív szemléletet helyezték középpontba az egészségnap szervezői az idei rendezvényen. Az egészséges életmóddal, a megfelelő időben, rendszeresen végzett szűrővizsgálatokkal sok betegség megelőzhető, vagy időben kezelhető. Ebben segítettek a kispestieknek a Zöld Diófa Gondozási Központ munkatársai és az általuk felkért szakértők, orvosok.
(9 kép)
A résztvevők ismertető előadást hallhattak a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásról, mely évek óta elérhető az idős, beteg kispesti emberek számára a gondozási központ közreműködésével. Az érdeklődők tájékozódhattak a homeopátiás gyógyításról az oszteoporózisról, csontbetegségek kezeléséről, és a lehetséges műtéti beavatkozásokról is. Szakorvos végzett látásvizsgálatot, hallásvizsgálatra is volt lehetőség, és az érdeklődők testanalízis során összehasonlíthatták életkorukat „biológiai korukkal”, amely sokszor nem azonos a káros környezeti hatások és a nem megfelelő életmód miatt. Hasznos információkat lehetett szerezni a dietetikai tanácsadásokon és a Kispesti Diabétesz és Egészség Klub képviselőjétől is. A résztvevők megmérethették csontsűrűségüket, vércukorszintjüket, és vérnyomásukat, illetve koleszterinszintjüket.

Mindenki megkóstolhatta a bioélelmiszereket és táplálékkiegészítőket, kipróbálhatta a Bioptron-lámpát, és megismerkedhetett a különböző gyógyhatású készítményekkel is. A szűrővizsgálatok után a „gyógyteázóban” teával, pogácsával, egészséges zöldségfélékkel látták vendégül a résztvevőket. Volt például karalábé, répa, zöldség csips és ginzenggel, maracujaval, gránátalmával dúsított immunerősítő echinacea tea. A Kispesti Uszodát ezen a napon térítésmentesen lehetett használniuk a szűrések résztvevőinek.

A Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat elsősorban azoknak a kispesti időseknek nyújt széles körű ellátást, akik koruk, egészségi állapotuk miatt rászorulnak, és ellátásukat kérik. A kérelmező önellátó képességének és rászorultságának megfelelően személyre szabott gondozást, alapápolást, jelzőrendszeres felügyeletet, és a szabadidő eltöltésének hasznos megszervezését biztosítja az intézmény. Legfontosabb szolgáltatásaik közé tartozik az étkeztetés, a házi gondozás, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, az idősek nappali ellátása (idősek klubja), az értelmi fogyatékosok nappali ellátása, az idősek gondozóháza, valamint 24 órás nővérfelügyelet a nyugdíjasházban. Szolgáltatásaikról részletesen személyesen a Táncsics Mihály utca 7. szám alatt, e-mailen a segitokez@kispest.hu címen vagy telefonon (282-9501) lehet érdeklődni.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |