Újabb sikert arattak a Barcza Gedeon SC sakkozói

2011.06.17.

A kispesti Barcza Gedeon SC indította a legtöbb sakkozót a rapid ifjúsági országos egyéni és csapatbajnokságon, és nagy örömünkre eredményességben is mi bizonyultunk a legjobbnak a hétvégi szombathelyi versenyen. Testvércsapatunkkal, a BEAC-cal együtt 2-2 arany-, ezüst- és bronzérem került a gyerekek nyakába, és további 16 ranglistapontot érő helyezésünk (7 csapatverseny eredmény, köztük 1-1 ezüst és bronzérem) lett.

A Barcza csapata lett a legeredményesebb egyesület a sakkozók rapid országos bajnokságán!
Egyed Viktória és Egyed Judit aranyérmet nyertek a 14 illetve a 12 éves leányok között.
Fodor Kornél a 8 éves fiúknál lett ezüstérmes, míg Grimm Dániel a 16 éveseknél nyert bronzérmet.

További kiemelkedő egyéni eredményt ért el Dévald Tamás (4.), Sulyok Eszter, Ngo Tan Don és a kispesti Zsipi Márk (5.), Boros Patrik (6.). Egyéiben pontszerző helyen végzett még Mikulás Ádám, Grimm György, Kovácsy Barnabás, Palczert Botond, Gyimesi Péter és Korondi Márton is.

A 14 évesek között csapatban három csapat azonos pontot szerzett, pontértékeléssel a Ngo Tan Don, Grimm György, Medve Márk, Egyed Judit összeállítású csapatunk ezüstérmes lett.

A 10 évesek között két csapatunk azonos pontszámmal végzett, közülük a Korondi Márton, Miklós Máté, Szabó Miklós és Krammer Petra összeállítású tartalékcsapat bronzérmes, míg a legjobb csapatunk, Gyimesi Péterrel, Boros Patrikkal, Dévald Tamással, Mészáros Márta Mirával negyedik lett. Kellemes meglepetésre 18 éven aluli csapatunk (Zsipi Márk, Batári
Zoltán, Ngo Tan Dai, Batári Csilla) hatodik lett.

A kispestiek közül Zsipi Márk két értékes helyezést szerzett csapatban és egyéniben is. A sorsolás kegyes volt hozzá, de egyik mérkőzésén csak egyetlen másodpercen múlt a még nagyobb siker. Márton Dénes és Kristóf csapatukban szintén az első táblát kapták, ami a legnagyobb kihívás a játékosoknak. Kristóf csapata pontot szerzett, Dénesék tartalékosak
voltak: a legnagyobb testvér segítsége jól jött volna...
Ádám György Barcza Gedeon SC
(7 kép)
    
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |