Újabb díszpolgárokat avattak

2011.06.18.

Három új díszpolgára lett a 140 évvel ezelőtt önálló településsé vált Kispestnek. A Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban péntek délután rendezett ünnepi képviselő-testületi ülésen tízen Kispestért Díjat, tizenöten pedig Dicsérő Oklevelet vehettek át, és kilenc pedagógus kapott elismerést.

Ünnepi köszöntőjében Gajda Péter polgármester a közösség sikereiről beszélt, mint hangsúlyozta, ennek az összefogásnak az eredménye a mai Kispest. Hozzátette, bízik benne, hogy nemcsak múltja, hanem jövője is van Kispestnek.

Az ünnepi testületi ülésen több zeneművel lépett fel az ünnepeltek és a vendégek előtt a Kispesti Művészeti Iskola Szimfonikus Zenekara, Taligás Lajos igazgató vezetésével. Egy-egy műsorszámmal járult hozzá a rendezvény ünnepi hangulatához az Ady iskola Harangvirág énekegyüttese, a Wekerletelepi Szent József Kórus, valamint Vass iskola tanulója, a mesemondó Kulcsár Fanny.
(12 kép)
Idén három tiszteletre méltó személyiség – Dr. Gerhardt Márta gyermekfogorvos, Kaposi Gergely karnagy, a Wekerletelepi Szent József Kórus alapítója és vezetője, valamint Nagy Tamás, a Wekerlei társaskör Egyesület elnöke – vehette át s Kispest Díszpolgára címet, a címerrel ellátott arany emlékgyűrűt és kitűzőt, valamint az oklevelet Gajda Péter polgármestertől és Dr. Tarnai Richárd országgyűlési képviselőtől.
(4 kép)
A polgármester, Vinczek György és Dr. Kovács Bence alpolgármesterekkel együtt Kispestért Díjat adott át tíz olyan embernek, akinek Kispesthez kötődő munkássága, embersége, példaértékű lehet mindenki számára. Az elismeréssel járó ezüst kitűzőt, oklevelet és pénzjutalmat Ágfalvi Anna, az Árnyas Óvoda óvodatitkára, Benkő Gyula, az Eötvös József Általános Iskola tanára, Bihariné Józsa Judit, a Kós Károly Általános Iskola tanára, Birszán Zsoltné, a Bóbita Óvoda óvónője, Dr. Csortos Franciska orvos, Dr. Krejczarek Béláné, a Kispesti Egészségügyi Intézet munkaügyi vezetője, Paál Krisztina, a Kispesti Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanára, Rudy László 56-os elítélt (a posztumusz elismerést özvegye vette át), Dr. Tóth Margit háziorvos és Vass Lászlóné, a Kispesti Egészségügyi Intézet körzeti nővére kapta meg.
(10 kép)
Kispest fejlődése érdekében végzett munkájáért Dicsérő Oklevelet és pénzjutalmat vehetett át a polgármestertől és Dr. Istvánfi Sándor címzetes főjegyzőtől Bán Zoltán, a Közpark Nonprofit Kft. volt ügyvezető igazgatója (nem tudott jelen lenni az ünnepi ülésen), Benkőné Molnár Judit, az Okmányiroda vezetőhelyettese, Bertók Zoltánné, a Humánszolgáltatási Iroda vezető főtanácsosa, Chwala Tibor lokálpatrióta, Dr. Dienes Lajosné, a Bolyai János Általános Iskola iskolatitkára, Geigner Lászlóné, a Szociális és Gyermekvédelmi Iroda adminisztrátora, Horváth Ibolya, a Pénzügyi és Gazdasági Iroda ügyintézője, Horváth Katalin, a Pénzügyi és Gazdasági Iroda főelőadója, Juhász Istvánné, a Jegyzői Kabinet Iroda gépírója, Lipcsei Szabolcs, a Zöldprogram Iroda vezetője, Marton Judit, az Ady Endre Általános Iskola tanára, Pihokker Jánosné, a Gyöngyszem Bölcsőde csoportvezető gyermekgondozónője, Somogyi Gábor, a Pannónia Általános Iskola igazgatója, Vinis Gyuláné, a Gazdasági Ellátó Szervezet kontírozó könyvelője és Vajdáné Elek Valéria, az Őszirózsa Gondozási Központ klubgondozója.
(14 kép)
A polgármester és Mihály András, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke kilenc pedagógusnak adott át oklevéllel és pénzjutalommal járó elismerést. Együttnevelő Pedagógus Elismerő Oklevelet vehetett át Gratzer Kátolyné, a Puskás Ferenc Általános Iskola tanítója, valamint megosztva Csató Józsefné és Molnár Tamásné, az Árnyas Óvoda óvodapedagógusai. Kiemelkedő pedagógiai tevékenységéért Elismerő Oklevelet kapott Kapuszta Lászlóné, a Mézeskalács Óvoda óvodapedagógusa és Magyar Klára, a Pannónia Általános Iskola tanítója. Kispest Gyermekeiért Elismerő Oklevélben részesült Széles András citeraművész, a Kispesti Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zenetanára, valamint Iklódiné Bacher Valéria, a Vass Lajos Általános Iskola orosz-történelem szakos tanára. Kiemelkedő pedagógiai tevékenységéért Polgármesteri Dicsérő Oklevelet vehetett át Uhl Istvánné, a Vass Lajos Általános Iskola biológia-földrajz szakos tanára és Nagyné Csejtei Piroska, a Szivárvány Óvoda pedagógusa. Emléklapot kapott Lukács Balázsné, a Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője, akinek a gyermekek iránt elkötelezett, magas színvonalú szakmai munkájáért a kispesti önkormányzat javaslata alapján a közelmúltban adományozott Bárczy István-díjat a Fővárosi Közgyűlés.
(10 kép)
 

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |