Támogatás társasházak halaszthatatlan felújításaihoz

2011.06.21.

Idén összesen 15 millió forint kamatmentes kölcsönnel támogatja az önkormányzat a hat lakásosnál nagyobb kerületi társasházak közös épületrészeinek halaszthatatlan és lakhatást gátló felújításait: húsz lakóház kezdhet hozzá a fontos munkálatokhoz. Az erről szóló megállapodásokat ma délután írták alá a nyertes házak képviselői és a polgármester.

Fontos az önkormányzat számára, hogy támogassa a halaszthatatlan felújításokat, még akkor is, ha idén a tavalyinál kevesebb jut a célra – hangsúlyozta az aláírási ceremónián Gajda Péter polgármester. Azt is mondta, reméli, hogy a jövőben is tud majd segíteni az önkormányzat a házakon. Ékes Gábor alpolgármester úgy fogalmazott, az is része a vagyongazdálkodásnak, ha a társasházakat is támogatja az önkormányzat. Elmondta, ő is reméli, hogy folytatódik a program.

A képviselő testület az idei költségvetésben 15 millió forintot hagyott jóvá a kerületi lakóházak közös épületrészeinek halaszthatatlan és lakhatást gátló felújítási munkálatainak támogatására. Az önkormányzat tavasszal írta ki a pályázatot: 36 kérelem érkezett, a döntés előkészítésére létrehozott munkacsoport a költségvetési keretet, a társasházak anyagi erejét, a felújítási munkálatok fontosságát és a helyszíni szemlén tapasztaltakat figyelembe véve tett javaslatát a Tulajdonosi Bizottságnak. A munkacsoport 20 lakóépület támogatására tett javaslatot, amit júniusi ülésén fogadott el a bizottság. Ezek között, a munkák függvényében oszlik meg a különböző nagyságú kamatmentes kölcsön, amit 5 év alatt kell visszafizetniük az önkormányzatnak

Megtudtuk a nyertes téglaépítésű házak leginkább gázvezeték, kémény, függőfolyosó, valamint tető teljes felújítására kapnak pénzt. A panelépületek esetében a hideg- és melegvíz felszálló vezetékek felújítása, illetve azokban a házakban, amelyekben saját kazán biztosítja a fűtést, a melegvíztartály cseréje vált halaszthatatlanná.
(7 kép)
    
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |