Épül a kertvárosi gyűjtőcsatorna

2011.07.04.

A forgalom elől lezárt Katona József utcában már javában épül a pesterzsébeti gyűjtőcsatorna kispesti szakasza. Június 25-én kezdődött első ütem, s a Fadrusz utca és Katona József utca 32. közötti szakaszon várhatóan július 20-ig folyik a munka. A csatornaépítés miatt a BKV új forgalmi rendet vezetett be a területen.

A mintegy 5,5 km hosszú egyesített rendszerű gyűjtőcsatorna a ferihegyi gyűjtőtől (Mészáros Lőrinc utca és a Fadrusz utca csomópontja) a XX. kerületi Torontál utcai főgyűjtőig terjed. A június 25-én kezdődött fővárosi beruházás célja, hogy a mellékgyűjtőkkel együtt túlterhelt Torontál utcai főgyűjtőt tehermentesítse, a csatornahálózat kapacitását jelentősen növelje. A csatorna nyomvonala Kispesten az első ütemben a Katona József utcát – a Fadrusz utca és Katona József utca 32. között –, valamint az utána kezdődő és augusztus végéig elkészülő második szakaszban a Fadrusz utcát – Katona József utca és Mészáros Lőrinc utca között – érinti.

A Katona József utcát teljesen lezárták a forgalom elől, ideiglenes jelleggel új forgalmi rendet alakított ki a BKV. Megváltozott a 194-es busz útvonala. A Gloriett lakótelep felé a Hofherr Albert utcáig az eredeti útvonalon, majd tovább egyenesen a Hofherr Albert utca – jobbra Puskás Ferenc út (Újtemetı út) – Csapó utca – jobbra Darányi Ignác utca – Kassa utca – balra Pozsony utca, és tovább az eredeti útvonalon halad a busz. A megállók közül kimarad az Ajtósi utca és Kassa utca, új ideiglenes megállóhelyek az Áchim András utcában (199-es autóbusz megállóhelye), a Kispesti temetőnél (93-as autóbusz Liszt Ferenc Airport 1 irányú megállóhelye) és Kassa utcában (93-as autóbusz Liszt Ferenc Airport 1 irányú megállóhelye) lettek.

A Határ út felé a Katona József utca – jobbra Ajtósi utca – balra Mányoki utca – tovább egyenesen Czuczor utca – tovább egyenesen Mészáros Lőrinc utca – balra Hofherr Albert utca, majd tovább az eredeti útvonalon jár a busz. Kimaradó megállóhely a Hofherr Albert utca, ideiglenes megállóhely a Hofherr Albert utca (Mészáros Lőrinc utcában, a Hofherr Albert utcai kereszteződés előtt). A gyűjtőcsatorna-építés ideje alatt egyirányú forgalmi rend van érvényben az utcákban.

Az ezt követő II. ütemben helyreállítják a Katona József utcát, majd a Fadrusz utcában épül tovább a gyűjtőcsatorna. Ekkor már csak a Fadrusz utcát érintik a korlátozások, a 194-es busz pedig az eredeti útvonalon közlekedik majd.
(3 kép)
      

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |