Semmelweisre emlékeztek az egészségügyi intézetben

2011.06.29.

A július 1-jei Semmelweis-naphoz kapcsolódóan rendeztek ünnepséget ma délután a Kispesti Egészségügyi Intézetben. Az emlékezés mellet az egészségügyben jelentkező szakemberhiány, valamint az eszközpark amortizációja is témája volt a rendezvénynek.

A Himnuszt követően a főigazgató köszönte meg az intézet dolgozóinak áldozatos munkáját. Dr. Vargha Péter két olyan problémáról is beszélt, amelyet – mint hangsúlyozta – nem tudnak megoldani saját erőből. A szakemberhiányra egy szakmai karriermodell kialakítását javasolta gyógymódként, a műszerpark elöregedésére, amortizációjára önkormányzati segítséget kért, hozzátéve, hogy amíg tudják, szolgálni fogják a lakosság egészségét.

A megjelent dolgozók és vendégek – köztük Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és Mihály András, az egészségügyi bizottság elnöke – előtt az intézet hagyományaihoz híven a legfrissebben kinevezett főorvos, beszélt Semmelweis Ignác életéről és munkásságáról. Az urológus Dr. Tamás György szólt az egészség, az egészségügyi hivatás, valamint a gyógyítás fontosságáról is. Ezt követően Mihály András a kispestiek nevében köszönte meg a dolgozók munkáját.

Az ünnepség utolsó részében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismeréseit adták át. Oklevelet és könyvutalványt kapott Bencsik Pálné, a gyermekosztály asszisztense, Kötél Gáborné, a gégészet csoportvezető asszisztense és Zeherné Németh Magdolna, a sebészet asszisztense. A Semmelweis-napi ünnepség a Szózattal ért véget.
(8 kép)
      
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |