Munkahelyeket kínált a KÖKI-állásbörze

2011.07.14.

Mintegy ötszáz munkahelyre lehetett jelentkezni KÖKI Terminál és a komplexum bérlőinek szerdai állásbörzéjén a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban. Csaknem tizenöt üzlet és vállalat kínált állásokat. Az érdeklődés óriási volt: a lakótelepig kígyózó sorban mintegy kétezren – sokan közülük kispestiek – jelentkeztek az ősszel nyíló üzletközpont különböző egységeiben létesülő munkahelyeire.

A tervek szerint szeptember végén megnyílik Budapest legújabb bevásárló- és üzletközpontja, a KÖKI Terminál. A komplexum mintegy 1500 új munkahelyet kínál elsősorban a kispestieknek, valamint más kerületek, illetve az agglomeráció munkavállalóinak. A szerdai újdonságnak számító állásbörzén a létesítmény tizenöt üzlete és vállalata mintegy ötszáz munkahelyet kínált a csaknem kétezer érdeklődőnek.

Csak Kispesten mintegy kétezer regisztrált munkanélküli él – tudtuk meg Vinczek György alpolgármestertől, aki a kispest.hu-nak elmondta, reméli, hogy a munkáltatók minél több helyi lakost alkalmaznak majd, s így csökkenhet a munkára várók száma Kispesten. Hozzátette, a kerület eddigi legnagyobb volumenű állásbörzéje is bizonyítja, hogy az önkormányzat jó együttműködésre törekszik a tulajdonosokkal és a bérlőkkel is.

Az együttműködést a KÖKI Terminál kommunikációs és marketing igazgatója is méltatta. Bus Mariann sikeresnek nevezte a Magyarországon egyedülálló, a bérlőkkel együtt rendezett állásbörzét. Elmondta, szeretnék továbbvinni a kezdeményezést. László Márton, az eseményt szervező R-Co Zrt. igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy állásokkal kapcsolatos, illetve egyéb, közérdeklődésre számot tartó információkat a KÖKI Terminál honlapján (kokiterminal.hu) olvashatnak az érdeklődők.

Sokan a keresletnek nem megfelelő képzettséggel jelentkeztek az állásbörzén. Számukra több szervezet ajánlott fel megfelelő tudás megszerzését biztosító lehetőséget. A kerületben a Kispesti Jóléti Egyesület (KIJE) a Családsegítő Szolgálat és az önkormányzat közreműködésével szervezett uniós támogatású képzéseket az elmúlt években. Ezek azt célozták, hogy az emberek eséllyel jelenjenek meg a munkaerőpiacon. Sajnos financiális okok miatt a képzések leálltak, de a kerület nyitott a folytatásra – mondta el az önkormányzat foglalkoztatáspolitikai tanácsnoka. Szujkó Szilvia – egyben a KIJE vezetője – arra is felhívta a figyelmet, hogy a képzetlen munkaerő foglalkoztatása országos viszonylatban is kiemelkedő volt Kispesten: a Közpark Kft. szervezésében kétszáznál több ember dolgozhatott rendszeresen. A közfoglalkoztatás rendszerének idei változásával ez a lehetőség megszűnt – tette hozzá a tanácsnok.
(15 kép)
      
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |