Negyedszer a Virágos Magyarországért versenyben

2011.07.20.

Negyedik alkalommal vesz részt Kispest a Virágos Magyarországért versenyben. A Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett környezetszépítő mozgalom zsűrije a ma délelőtti esőben a kerületi helyszíneket látogatta meg. Eredményhirdetés ősszel lesz. 2008-ban Kispest lett a legszebb kerület.

Az idei versengés fő témája a település főterének, főutcájának rendezettsége, növényi díszítése, illetve az épített környezettel alkotott harmóniája volt. A zsűri – Kanászné Szandy Éva kertészmérnök, a Virágos Magyarországért szervezőbizottság tagja, Pollák Erika, a Virágos Magyarországért projektmenedzsere, az európai zsűri tagja, valamint Kövér Edit, a FŐKERT Nonprofit Zrt. alközpontvezetője – figyelt a parkfenntartási munkák minőségére, a fasorok gondozására, valamint a közterületi bútorok állapotára is – tudtuk meg Lipcsei Szabolcs főkertésztől, a Zöldprogram Iroda vezetőjétől.

Több kerületi helyszín mellett jártak a Városház téren, a központi játszótéren, Kispest legújabb közparkjában a Match áruház előtt, a Fő utcában, a Templom téren, valamint a Kós Károly téren és az összes kisebb wekerlei parkban is. Megtekintették a Wekerlei Kultúrház kertjét, illetve a Katica utca és a Kosárfonó utca közötti játszóteret.

A tisztább, élhetőbb és virágosabb kerület megteremtését célzó polgármesteri Zöldprogram elindulása óta Kispest önkormányzata már negyedik alkalommal vesz részt a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben. 2008-ban a legszebb kerületnek járó díjat, 2010-ben a főváros különdíját nyerte el Kispest.
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |