A Szerényeké lett a vándorkupa

2011.07.24.

A Szerények csapata nyerte az első alkalommal kiírt kispesti Utcák és terek – Streets Soccer műfüves labdarúgó-bajnokságot. Szombaton és vasárnap tizenhárom kerületi amatőr focicsapat mérkőzött meg a Vass Lajos általános Iskola új műfüves pályáján hagyományteremtő céllal rendezett focitornán. A sportrendezvény jól sikerült, lesz folytatás is.

Az FC Haj, a Wekerle, az Old Skulls, a Black and white (A csoport), a Wekerle: Csak a Kispest, a Szerények, a Kispest United, a 6 ökör (B csoport), a Kispest Amatőr FC, az Internationale, a Kós FC, a Maffia FC, a Zöld Sasok (C csoport) mérkőzött meg az első kispesti Utcák és terek – Streets Soccer - műfüves labdarúgó-bajnokságon a hétvégén. Szombaton a csoportmeccseket rendezték, a vasárnapi rájátszásban a csoportok első és második helyezett csapatai csaptak össze a Vass Lajos Általános Iskola új műfüves pályáján. A győztesnek járó vándorserleg a Szerényeké lett, miután a vasárnapi döntőben 3:0-ra legyőzték az FC Haj gárdáját. Az Internationale lett a harmadik helyezett.

Civilek kezdeményezésére hagyományteremtő szándékkal az önkormányzat rendezte a bajnokságot – a polgármester volt a fővédnöke –, a szervezésben és a lebonyolításban kispesti fiatalok segítettek. A hagyományteremtés és a grundfoci elterjesztése mellett a fair-play szellemének erősítése és közösségek kialakítása is fontos szerepet kapott a bajnokság megrendezésében. Cél volt még a nemrégiben épített iskolai és közterületi műfüves focipályák népszerűsítése is, azért hogy minél többen sportoljanak rajtuk.

Az első bajnokság elérte célját. A tucatnál több csapat, a lelkesedés, az esőben kitartó szurkolók is bizonyították, hogy a focitorna sikeres volt, a kispestiek igénylik. Az önkormányzat ezért is tervezi a folytatást – mondta el a kispest.hu-nak Gajda Péter polgármester. Megtudtuk, hogy a 40 év feletti focisták már az első napon jelezték, hogy az őszi Wekerlei Napokon öregfiúk bajnokságot is lehetne rendezni.
(12 kép)
     
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |