Táborozás Káptalanfüreden

2011.08.17.

Fürdőzéssel, kézműves-foglalkozásokkal, hajókirándulással, társasjátékokkal, szellemi vetélkedővel, valamint a tenisztől a pingpongon át a fociig többféle sportolási lehetőséggel tölti nyaralását tizennyolc roma és szociálisan rászoruló kispesti gyerek az önkormányzat káptalanfüredi üdülőtáborában. A mostani a második üteme az idei szociális táboroztatásnak: harmincan a testvérvárosi program keretében üdültek a Balatonnál.

A hétvégéig marad Káptalanfüreden az a tizennyolc kispesti gyermek, akiket a helyi cigány kisebbségi önkormányzat felhívására hat kerületi iskola javasolt az idei táborba. A kilenc napos nyaralást az önkormányzat támogatja, a programok szervezéséről a kisebbségi önkormányzat gondoskodik. A nyaralás ideje alatt Balogh Elek elnök, valamint Balogh Csilla, Losó Melinda és Kovács Péter, a Vass iskola pedagógusa felügyel a gyerekekre.

A táborozókat kedden meglátogatta Vinczek György alpolgármester, valamint Bogó Józsefné önkormányzati képviselő és Nagy Péter humánszolgáltatási igazgató is. Az alpolgármester a kispest.hu-nak elmondta, sok gyerek most először nyaral a Balaton partján, ezért különösen fontos, hogy olyan lehetőséghez jutnak, amilyet családjuk nem tudna biztosítani számukra. Hozzátette, az önkormányzat jövőre is szeretné biztosítani az ingyenes gyerektáboroztatást Káptalanfüreden.
(9 kép)
     
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |