Bezárt a napközis tábor

2011.08.20.

Műsoros délutánnal zárta kapuit az önkormányzat napközis tábora pénteken a Vass Lajos Általános Iskolában. Az ingyenes nyári táborozás – szülőknek csak gyermekük étkezését kellett fizetniük – a tanév végén kezdődött és kilenc hétig tartott. Az ideit övezte a legnagyobb érdeklődés, átlagosan több gyerek töltötte itt vakációját, mint a korábbi években.

Másfél órás műsorral búcsúztatták a gyerekek és a pedagógusok az önkormányzat kilenchetes napközis táborát péntek délután a Vass Lajos Általános Iskolában. A meghívot fellépők – az ETUDE Táncstúdió, Kovács Bence bűvész és Nagy Barbara néptáncos – mellett a „táborlakók” is gondoskodtak róla, hogy mindenki számára emlékezetes maradjon az eltöltött idő: a gyerekek táncoltak, szavaltak, énekeltek és vidám jelenetet adtak elő. A rendezvényen Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és Mihály András, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke is jelen volt.

Az évtizedes múltú önkormányzati tábor „lakóit” köszöntő polgármester elmondta, egyre több a jelentkező az ingyenes táborba, ezért az önkormányzat szeretné, ha jövőre is vakációzhatnának a gyerekek. A tábor nagy segítséget jelentett a szülőknek a mostani nehéz gazdasági helyzetben – fogalmazott Gajda Péter.

Jól érezték magukat a gyerekek a táborban – mondta el a kispest.hu-nak a tábort szervező Wekerlei Kultúrház igazgatója. Szabó Máriától megtudtuk, többféle érdekes program várta a gyerekeket a kilenc hét alatt. Naponta délelőtt és délután is egy-egy csoport a Kispesti Uszodában ingyenes programon vett részt. Tartottak tematikus alkalmakat – zöld napot, egészségnapot, mesefilm-napot, sportnapot, történelmi játéknapot – játékos vetélkedőkkel, kézműves foglalkozást a könyvtárban, és kirándultak is a gyerekek: voltak egyebek mellett a Velencei-tónál, Visegrádon, Százhalombattán és Tatán, illetve a fővároson belül a Margitszigeten, a Fűvészkertben és az Orczy-kertben is. Jártak moziban, valamint múzeumban, és volt színházi program is a KMO-ban. A Vass iskolában naponta pingpong, asztalifoci, foci, valamint többféle szabadtéri játék, kézműves-foglalkozás és társasjáték várta a gyerekeket.

A táborozásért a szülőknek csak gyermekük étkezését kellett fizetniük, ennek összege megegyezett az iskolai étkezés díjával, így sok gyerek számára ingyenes vagy féláras volt a vakáció. A hetente táborozó átlagosan száznál jóval több gyermek felügyeletét a kerületi iskolák pedagógusai látták el, de segítettek technikai dolgozók, gyakorlaton lévő főiskolások, egyetemisták, illetve önkéntesek is. A tábort Hornok István és Hubainé Büki Katalin pedagógusok vezették.
(17 kép)
   

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |