Az államalapítás ünnepén

2011.08.22.

Szent István király állam- és nemzetépítő munkásságának jelentőségéről beszélt az augusztus 20-i ünnepség kispesti szónoka, Jókai Anna Kossuth-díjas író, a kerület díszpolgára. A műsoros önkormányzati megemlékezést a Templom téren tartották.

A Nagyboldogasszony templomban tartott ökumenikus istentiszteletet követően a Templom téren folytatódott a magyar államalapítás alkalmából rendezett ünnepség augusztus 20-án délelőtt. A megemlékezés szónoka Jókai Anna Kossuth-díjas író arról beszélt, hogy a magyarságnak szilárd alapja van, amit a nemzetépítő Szent István rakott le. Úgy fogalmazott, hogy fontos feladata a magyaroknak úgy fennmaradni, hogy példát mutassanak a világnak. Kispest díszpolgára Szent István Intelmeiből az igazi, cselekedetekben megnyilvánuló hitet, a felemelő alázatot, a mindig felelősséggel párosuló szeretetet, valamint a mértéket idézte. Végezetül azt kívánta Jókai Anna, hogy legyen könnyebb életünk az évben.

Az ünnepség a Szent István öröksége című összeállítással folytatódott. A műsorban a kispesti Theatrum Hungaricum művészei, a Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Kórusa, valamint a Forgatag Táncegyüttes táncosai szerepeltek. A megemlékezés koszorúzással ért véget. Az önkormányzat nevében Dr. J. Nagy Éva aljegyző és Vinczek György alpolgármester koszorúzott, majd az országgyűlési képviselő, a pártok, az intézmények, az egyházak és a civil szervezetek képviselői helyezték el az emlékezés virágait.
(32 kép)
   
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |