Megújított játszóterek

2011.08.26.

Huszonkét játszótér gyöngykavics- illetve homokborításának felújítása, valamint cseréje fejeződött be a héten. A játszótér-felújítási munkát a Közpark Kft. végezte el a polgármesteri Zöldprogram keretében. A nyár folyamán Kispest összes játszóterét hetente folyamatosan takarították kézi szerszámokkal.

Huszonkét kerületi játszótéren (Klapka u.-Szigligeti u., Jókai u.-Zrínyi u., Élmunkás ltp. „süllyesztett”, Hunyadi tér, Lehel u.-Eötvös u., Kós K. tér, Ötvenhatosok tere, Háromszék u.-Csíky u., József A. u. 36-42., Győrffí I. tér, József A. u. 50-56., Csokonai u. 18.-Simonyi u., Petőfi u. 1.-Batthyány u., Karton u., Corvin krt.-Pannónia u. 18., Kapisztrán u., Templom tér, Dobó K. u. 19.-Kazinczy u. 18., Toldi u.-Széchenyi u., Deák F. u.-Vécsey u., Katica u. 2-8-Kosárfonó u. 26-28., Klapka u.-Irányi u.) újította fel, illetve cserélte ki a burkolatot a Közpark Kft. az elmúlt két hét alatt a polgármesteri Zöldprogram keretében. Összesen 70 m³ ütéscsillapító homokot és ugyancsak 70 m³ gyöngykavicsot terítettek szét a játszótereken, a homokozókba pedig 80 m³ bányahomok került. Mintegy 40 m³-nyi elhasznált, szennyezett homokot és gyöngykavicsot elszállítottak a játszóterekről – tájékoztatta a kispest.hu-t a munkákról a Zöldprogram Iroda vezetője. Lipcsei Szabolcstól azt is megtudtuk, hogy a nyár folyamán a Zöldprogramon belüli romaprogram keretében, a Közpark irányításával kézi szerszámokkal az összes kerületi játszóteret hetente kitakaríttatta az önkormányzat.

Az idei tervekkel kapcsolatban a főkertész elmondta, még az ősz folyamán várható, hogy új hintaállványt helyeznek ki – alá ütéscsillapító burkolat kerül – a központi játszótéren a nagyobb gyerekek, kamaszok számára, valamint a műfüves focipályát is műanyag hálóval fedik be. Utóbbira azért van szükség, mert több panaszt is kapott az önkormányzat, hogy a kirepülő focilabdák a játszadozó kisgyerekek közé esnek.

Megtudtuk továbbá, hogy még ebben az évben szeretné elindítani az önkormányzat az Ötvenhatosok terén lévő játszótér felújításának tervezési munkáit. Így jövőre kezdődhetne a rekonstrukció, amelynek részeként a mostani kavics-homok burkolat helyett műfüves borítást kaphat a játszótér, és a játékpaletta is bővülhet. Megújulhat a „dühöngő” is: gumiburkolatot kaphat a pálya, a zajtól pedig hangtompítós kerítés védené a környező házakban lakókat.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |