Megkezdődött a tanítás

2011.09.01.

Kispest iskoláiba is becsöngettek ma reggel. A tíz önkormányzati fenntartású általános iskola több mint három és félezer tanulójának, köztük csaknem ötszáz első osztályos kisiskolásnak, valamint a Reménység és a Karácsony iskolák tanulóinak kezdődött el a 2011/2012-es nevelési év. A központi tanévnyitót a Kós Károly Általános Iskolában tartották.

Gajda Péter polgármester és Ékes Gábor alpolgármester is részt vett a wekerletelepi Kós Károly Általános Iskolában rendezett tanévnyitó ünnepségen. Reggel nyolc órakor becsöngettek, majd az elsősök vonultak be az udvarra. A Himnuszt követően előbb az iskola új igazgatóját, Zuborné Sallai Mártát köszöntötték, majd a polgármester mondta el köszöntőjét.

Gajda Péter elmondta, hogy a korábbi években megszokott komplex intézményi felújításokra az elhúzódó válság és a csökkenő források miatt idén nem volt lehetősége az önkormányzatnak. Ugyanakkor a Kós iskola újabb épületszárnyában lévő vizesblokk felújítása még az ősz folyamán megtörténik. Hozzátette, hogy saját fenntartású intézményeiben az önkormányzati idén is biztosítja a stabil tanévkezdést.

Zuborné Sallai Márta igazgató arról beszélt, hogy pályázati forrásból nyáron felújították az ebédlőhöz vezető lépcsőt, és nagy öröm, hogy megkezdődik a vizesblokk felújítása is. Az új tanévet megnyitva elmondta, hogy jól megtervezett éves programmal várják a tanulókat. A folytatásban a nyolcadikosok a 67 elsőst avattak kósos diákká iskolai sálakkal és nyakkendőkkel.

A kerület tíz önkormányzati fenntartású általános iskolájában összesen 3638 tanuló kezdte meg tanulmányait a mai napon. Közülük 482 kisdiák először ült be az iskolapadba.
(12 kép)
        
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |