Új helyen működik a skate-park

2011.09.02.

Nyár végére az önkormányzat Katona József utcai sporttelepére költözött és új elemekkel bővült a skate-park. Paintballpálya és büfé is nyílt a kertvárosi létesítményben. A tervek szerint a ciklusban folytatódik a kispestiek számára ingyenesen használható sporttelep teljes megújítása.

Mintegy hétmillió forintos beruházás keretében újra épült a korábban a Móricz Zsigmond utca–Irányi Dániel utca sarkán lévő skate-park az önkormányzat Katona József utcai sporttelepén. Át is alakult a görkorisok és deszkások kedvelt pályája: elemekkel bővült, és a bővítés tovább folytatható a jövőben is – tájékoztatta a kispest.hu-t a változásról a polgármester. Hozzátette, a zárt sporttelep messze van a lakóterületektől, ezért a skate-park – ellentétben a korábbi helyszínnel – várhatóan nem zavarja a környék lakóit (mint ismeretes, a Móricz Zsigmond utca–Irányi Dániel utca sarkáról a zaj miatt kellett elköltöztetni a pályát). Gajda Péter elmondta, hogy a skate-park régi helyén is megmarad a sportfunkció: streetballpálya nyílik az ősz folyamán.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a ciklusterv tartalmazza a Katona József utcai sporttelep teljes felújítását. Ennek része volt idén a skate-park költöztetése, valamint egy paintballpálya és a büfé megnyitása. A folytatásban két műfüves focipálya kialakítása, parkoló építése, valamint a főépület, illetve a centerpálya és az atlétikai pálya felújítása szerepel. „A sporttelepet kezelő Kispesti Sport Kft.-vel közösen szeretnénk egy rendezett sportlétesítményt kialakítani, amelyet ingyenesen használhatnak a kispestiek” – mondta el Gajda Péter.
(4 kép)
    
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |