Integetés a jövőnek - 100. évnyitó az Ady iskolában

2011.09.08.

Szeptember 1-jén az adys diákoknak és szüleiknek különleges ünnepélyt szerveztek a tanítók. Jubileumi 100. évnyitó volt ez. 1911-ben nyitotta meg kapuit először az iskola a kisgyerekek számára.

Megtisztelte ünnepélyünket Vinczek György alpolgármester és Nagy Péter humánszolgáltatási igazgató.Emlékeztek a résztvevők a múltra, köszöntötték a jelent, az elsősök szép, különleges emléklapot kaptak, gondoltak a jövőre is: mosollyal, integetéssel üdvözölték az elkövetkező nemzedéket. Az erről készült fénykép belekerül majd abba a kincses ládába, amit az évzárón a föld mélyére rejtünk az iskola udvarán. Az időkapszulába kerül a jubileumi év minden dokumentuma (fényképek, logók, versek…). Az ünnepségsorozat háziasszonya Lanstiákné Szanyi Erzsébet elmondta, hogy sok-sok alkalom lesz a volt és jelenlegi diákok-tanárok-szülők közös találkozójára.

Elsőként a Táncoljunk százan! - rendezvényen számítanak mindenkire szeptember 24-én. Várják iskolatörténeti kiállításukra a régi tárgyakat, fotókat, emlékeket. Készülnek vetélkedőkre, gála műsorra, műgyűjtők és híres emberek, művészek kiállítására. Nyílt napot, iskola-kóstolgatót tartanak a leendő elsősök és szüleik számára. A 100 éves a kispesti Ady iskola Facebook címen minden információt közzétesznek.

A szép, megható, várakozás teli ünnepély után becsengettek és Vinczek György alpolgármester úr hivatalosan is megnyitotta a 100. tanévet az Ady Ender Általános Iskolában.
(5 kép)
     

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |