Közvetlenebb kapcsolat az önkormányzattal

2011.09.09.

Mostantól hetente tart közterületi fogadóórákat Gajda Péter, Kispest polgármestere több hivatali tisztviselővel és irodavezetővel közösen. Szeretnék, ha az emberek a mostaninál is közvetlenebb kapcsolatba kerülnének a hivatallal, az ügyeiket intéző hivatali dolgozókkal, hiszen a mindennapi ügyintézést megkönnyíti a nyitottság és a bizalom.

Még közelebb Önökhöz – ez a mottója annak az új kezdeményezésnek, amelyet csütörtökön indított útjára az önkormányzat. Rendszeresen tartanak majd úgynevezett közterületi fogadóórákat minden csütörtökön délután 16.30-tól a Kossuth téren.
(4 kép)
Gajda Péter
már az előző polgármesteri ciklusában is meghirdette programjában a nyitott önkormányzat gondolatát, és az elmúlt években is sokat tett azért, hogy a hivatal emberközeli legyen, az ügyek intézése könnyebben, gördülékenyebben történjen, a kispesten élők szívesen és bizalommal forduljanak a hivatalban dolgozókhoz. Ügyfélbarát lett az önkormányzat és az okmányiroda, a hivatalban rendszeresen mindenki által látogatható képzőművészeti tárlatokat rendeznek, a kismamáknak pelenkázó helységet alakítottak ki, az ügyfélirányító rendszert korszerűsítették, az önkormányzat előtti teret felújították, és az itt lakók szívesen használják az új közterületi parkot.

A nyitást a kerületiek felé tovább szeretné folytatni a polgármester, mert mint az első közterületi fogadóórán fogalmazott, nemcsak a kampányban kell az emberekkel beszélgetni, és az emberek között élni, ahogy sok politikus mostanában teszi, hanem a mindennapokban is. A polgármester és a hivatali tisztviselők szeretnék, hogy az ügyintézéshez ne kelljen minden esetben bemenni a hivatalba, hanem az egyes kerülethez kapcsolódó kérdések, problémák megvitatására a közterületi fogadóórák is lehetőséget adjanak.

A körülmények természetesen nem teszik lehetővé, hogy minden ügyet itt intézzenek a kispestiek, de abban segítséget nyújtanak az alkalmak, hogy egy újfajta, a mostaninál is közvetlenebb kapcsolat alakuljon ki az önkormányzat és az emberek között, és a kerületiek érezzék, hogy a hivatal értük van. A fogadóórákon a tervek szerint mindig részt vesz majd a polgármester és a kispesti hivatal néhány olyan tisztviselője, akik a leggyakrabban kerülnek kapcsolatba az ügyfelekkel, vagy olyan területeken dolgoznak, amelyek „érzékenyen érintik” az itt élőket. A későbbiekben irodavezetők is kint lesznek majd a fogadóórán, tehát egyes konkrét ügyek intézését is el lehet majd indítani a külső helyszínen.

Az első fogadóórán elsősorban közlekedéssel, köztisztasággal és egészségüggyel kapcsolatos kérdésekben kértek tanácsot a kilátogató kispestiek. A tervek szerint október végéig zajlanak majd a közterületi fogadóórák: a Kispest feliratú sátrat kell keresniük azoknak, akik ügyet szeretnének intézni, vagy a kerülettel kapcsolatos kérdéseiket, észrevételeiket szeretnék megvitatni a polgármesterrel és a szakemberekkel.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |