Kispesti siker a MASZÍV országos Sporttalálkozóján

2011.09.13.

A Magyar Szív Egyesület minden évben megrendezi a Szívbetegek Országos Sporttalálkozóját. Az idei, huszonkettedik alkalommal megrendezésre került esemény házigazdája Nagyatád volt 2011. augusztus 26–28. között. A kispesti Jó Szívért Közhasznú Egyesület sportolói is ott voltak.

Egy sportesemény mindig izgalmas dolog, de ha a versenyzők maguk mögött súlyos betegségeket, például korábbi szívinfarktusokat, Bypass-műtéteket tudhatnak, akkor különösen az. Bár a résztvevők között akadtak fiatalok is, a versenyzők túlnyomó többsége az idősebb korosztályból került ki, ami külön elismerést érdemel. Volt úszóverseny, íjászat, asztalitenisz, futás, labdarúgás, lábtenisz, kosárra dobás és természetesen röplabda is. Büszkék vagyunk arra, hogy a kispesti Jó Szívért Közhasznú Egyesület hű maradt a hagyományaihoz, amely szerint férfi röplabdacsapatuk – immáron sokadszor – idén is első helyezést ért el. Külön öröm még Csirmaz Szilvia 50 m-es mellúszásban megszerzett – korcsoportos – második helyezése is.

Hűséges olvasóink talán emlékeznek rá, hogy a Szívesek röplabdacsapata idén áprilisban Enschede-ben járt, ahol részt vett a Holland Szívbetegek Röplabdatornáján, és baráti kapcsolatot alakított ki a „HART in SPORT” holland egyesülettel, akik akkor ott el is fogadták a magyarok meghívását. Nagyatádon a Hollandok a férfi és a mix röplabdatornán is részt vettek és mindkétszer tisztes helytállásukkal vívták ki a nézők és az ellenfelek elismerését. Úgy érezzük, hogy holland sorstársaink élvezték a nagyatádi Sporttalálkozó hangulatát és nagy kedvvel vettek részt a kulturális programokon is.

A sportbarátságok a legnemesebb kapcsolatok közé számítanak. Gondoljuk meg: Ezek az emberek nap, mint nap dacolnak a betegségükkel, és sporttalálkozóikon nem csupán a sportot, hanem magát az Életet is ünneplik! A holland sportbarátok ígéretet tettek arra, hogy jövőre ismét eljönnek a következő Szíves „megmérettetésre”, amely Balatonfüreden lesz.
(4 kép)
A kispesti Önkormányzat által is támogatott Szíveseknek azonban előtte még egy nagy kihívásnak kell megfelelni, hiszen jövő áprilisban Enschedében meg kell védeniük a Hollandiában idén megnyert serleget!
Hajrá, Szívesek!

Csirmaz–Osvald

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |