Gyermekekért fociztak

2011.09.19.

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg hagyományos kispályás focitornáját az Országos Lombikbébi Támogató Alapítvány. Az önkormányzat Katona József utcai sporttelepén tartott sportrendezvény a Kispesti Diabetes és Egészség Klub előadásaival és szűrőprogramjaival vált egész napos sport- és egészségfesztivállá.

Öt csapat, köztük az önkormányzaté nevezett be az Országos Lombikbébi Támogató Alapítvány szombati focitornájára. Az alapítvány a csapatok a nevezési díjával támogatja a lombikbébi programban résztvevő családokat. A meccsek mellé a Kispesti Diabetes és Egészség Klubbal közösen egészségprogramokat is szerveztek, a rendezvény fővédnöke Gajda Péter polgármester volt.

A sport- és egészségfesztiválon tartottak előadásokat az egészséges táplálkozásról, a mozgás jelentőségéről, az önellenőrzés fontosságáról, a reflexológiáról, valamint a gyógynövények hasznosságáról és a homeopátiáról is. Volt vérnyomás-, vércukor-, vérzsír- és koleszterinszűrés, hallás- és látás-, illetve diabetes vizsgálat is. A gyerekeket játékok – tollaslabda, gördeszka, trambulin, lengőteke – várták, volt önvédelmi bemutató, valamint kóstolni és vásárolni is lehetett az egészséges táplálkozással kapcsolatos termékekből, élelmiszerekből.
(13 kép)
    
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |