Átadták a skate-parkot

2011.09.21.

Hivatalosan is birtokba vehették a gördeszkások és -korisok az önkormányzat Katona József utcai sporttelepére nyáron átköltöztetett skate-parkot. Az új elemekkel is kibővített sportpálya átadóünnepségét hétfőn tartotta az önkormányzat. A beruházás mintegy hétmillió forintba került.

Nyár végére költözött át új helyére a tavaly a Móricz Zsigmond utca - Irányi Dániel utca sarkán kialakított skate-park. Több hónapos kényszerszünet után az önkormányzat Katona József utcai sporttelepén született újjá a pálya, és új elemekkel is bővült. A mintegy hétmillió forintos beruházás keretében átköltöztetett és újraépített létesítményt kedd délután adta át az önkormányzat. Az átadást jelképező szalagot Gajda Péter polgármester, Ékes Gábor alpolgármester és Tóth András, a sporttelepet kezelő Kispesti Sport Kft. vezetője együtt vágta át. A polgármester elmondta, örül, hogy mindenki számára megnyugtató módon alakult a park sorsa, olyan helyre került, ahol másokat nem zavar, a fiatalok biztonságos körülmények között hódolhatnak kedvelt sportjunak.

A Móricz Zsigmond utca - Irányi Dániel utca sarkán kialakított skte-parkot éppen egy évvel ezelőtt kezdhették el használni a fiatalok. Létrehozásában szülői igény is közrejátszott: a szülők többször is jelezték a polgármesternek, hogy szükség lenne egy olyan zárt, felügyelhető területre, ahol gyermekeik biztonságos körülmények között és nem a balesetveszélyes utcákon a gördeszkázhatnak, illetve a görkorcsolyázhatnak. Noha a pálya rendkívül népszerű volt a fiatalok körében, az estig tartó gördeszkázás zavarta a környék lakóit. Tekintettel a tarthatatlan helyzetre, az önkormányzat úgy döntött, hogy a Katona József utcai sporttelepre költözteti a skate-parkot. Itt már a sporttelep nyitvatartási idejében, senkit nem zavarva hódolhatnak szenvedélyüknek a kispesti gördeszkás és BMX-es fiatalok.
(7 kép)
    

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |