Olimpiai bajnok is megnézte a Pannónia bokszgáláját

2011.09.22.

A Pannónia Általános Iskola fennállásának 100 éves évfordulójára szervezett centenáriumi programok első sporteseménye volt a bokszgála szeptember 19-én. A jeles vendégek, nagy bajnokok mellett a rendezvényen nagy létszámban vettek részt az iskola tanulói is.

Az esemény vendége volt Gedó György, München olimpiai bajnoka, Hranek Sándor Vb-bronzérmes, tízszeres magyar bajnok, Görbics Gábor kick-box országos bajnok, több jelenlegi és volt válogatott bokszoló a nők és a férfiak közül, Vona József, a női ökölvívó válogatott volt edzője (kispesti, wekerlei lakos, két leánya és két unokája a Pannónia iskola tanulója volt, két unokája jelenleg is iskolánkba jár, Gedó György barátjaként, ő vetette fel a boksz népszerűsítésének lehetőségét iskolánkban), Földesi István birkózó, illetve iskolánk jelenlegi és volt diákjai – köztük Benke Sára –, akik az ökölvívósportot választották.
(8 kép)
A program első felében bemutató bokszmérkőzések voltak: élőkordonos szorítóba léptek a sportolók, és érintéses mérkőzéseket mutattak be, Hranek Sándor kommentálásával. Minden néző örömére iskolánk több volt és jelenlegi tanulója is szorítóba lépett, illetve Nagy-Pál Adriennt, iskolánk egyik testnevelőjét, a program kitalálóját és megszervezőjét is láthattuk.
Ezt követte egy ütésbemutató, ahol az összes bokszoló a pályán egyszerre mutatta az alapütésfajtákat, majd a vállalkozó kedvű gyerekek megtanulhatták az alapállást, illetve a két alapütést. A program zárásaként kérdéseket tehettek fel a gyerekek Gedó Györgynek, és Hranek Sándornak, végül az elmaradhatatlan autogramosztás következett.

Pannónia Általános Iskola

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |