Ökosan közlekedtek az Autómentes napon

2011.09.23.

A jelmondathoz hűen – Közlekedj ökosan! – a kerékpár, mint a leginkább környezetkímélő közlekedési eszköz népszerűsítését állította a középpontba a kispesti Autómentes nap rendezvénye csütörtök délután. A bringás programok mellett kézműves-foglalkozások, öko-, valamint logikai játékok, aszfaltrajzverseny, sporttánc- és küzdősport-bemutató is várta a gyerekeket az Europark bevásárlóközpont parkolójában.

Gyakran még a zene is kerékpárhajtással szólalt meg a parkoló autóktól mentesített, elkerített részén: egy a csomagtartóra szerelt „bringaerőmű” szolgáltatta az áramot, csak tekerni kellett a pedált. A sajátos „szobabicikli” igen népszerű volt, többen is kipróbálták. Népszerű volt a Wekerlei Társakör Egyesület Zöld Hajtás klubjának szerelési bemutatója is: a gyerekek kíváncsian figyelték, hogyan ügyködik a bringa doki. Az Öko-játék Kft. többféle játékkal, a Wekerlei Kultúrház és a Zöld Hajtás klub kézműves-foglalkozásokkal, a Barcza Gedeon SC gó- és sakkmérkőzésekkel, a Vöröskereszt totóval várta a gyerekeket.

Volt aszfaltrajzverseny, a Kispest SE a Kispesti Kerékpáros Egyesület közreműködésével akadályversenyt szervezett, az Elit Technikai és Tömegsport Klub buszában a céllövést lehetett gyakorolni, és még tűzoltó- és mentőautót, valamint rendőrmotort is kipróbálhatták a gyerekek. Színpadi táncot a Maroshévizi Fitness SE versenyzői mutattak be, küzdősportból az Öt Elem Wushu Egyesület tagjai adtak ízelítőt.

Az Europark ajándékokkal és egy kerékpárral támogatta az önkormányzati rendezvényt, a kisorsolt bringát Gajda Péter polgármestertől vehette át a szerencsés kiválasztott, Németh Lilla, a Bolyai iskola 3. osztályos tanulója.
(22 kép)
      
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |