Zenei műfajok találkoztak

2011.09.26.

A zene kultúrákat összekötő, egyetemes nyelvén ünnepelték a Zene Világnapját szombaton az Aranyházban. A műsorban kispesti cigány és nem cigány zeneművészek adtak hangversenyt. A sorozat kéthavonta folytatódik a jövőben.

Vinczek György alpolgármester nyitotta meg a Zene Ünnepe alkalmából rendezett Műfajok találkozása című kulturális műsort szombat délután az Eötvös utcai Aranyházban. A Kispesti Cigány Kisebbségi Önkormányzat támogatásával olyan programot szervezett Losó Györgyné Melinda, a kisebbségi önkormányzat alelnöke, amelyben cigány és nem cigány zeneművészek léptek a publikum elé, a falakat pedig Smidéliusz Jenőné amatőr festő képei díszítették.

A kamarazene kategóriában Lakatos Diána operaénekest, Miske László zongoraművészt és Prokop Anna fuvolaművészt hallhatta a publikum. Csikós Márta és Dömsödi Farkas Bálint nagyar nótát énekelt Lakatos Ferenc és cigányzenekara közreműködésével. Farkas Zsolt vezetésével a Khamoro fiataljai autentikus cigányzenét adtak elő, Mészáros Jázmin táncolt. A jazzt Kiss Lilla, valamint Toldi Sára énekesek képviselték, Pintér Péter kísérte őket zongorán.

A rendezvény első állomása volt egy zenei sorozatnak, a tervek szerint a jövőben kéthavonta tartanak majd hasonló programot – tudtuk meg Losó Györgynétől. A program szervezője elmondta, azért találta ki a műsorsorozatot, mert szeretné, ha a kispestiek felfigyelnének a kerületben élő zeneművészekre és azokra az egyetemes értékekre, amit ezek az emberek képviselnek és nyújtanak.
(10 kép)
     

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |