Egészségprogram indult a Deák gimnáziumban

2011.09.28.

Négy évszaknyi egészség címmel az egészséges táplálkozást és a rendszeres testmozgást középpontba állító, szemléletformáló programsorozat kezdődött kedden a Kispesti Deák Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény 10. évfolyamának száz diákja vesz részt benne. Az egyéves egészségkampányra 9 millió forint európai uniós pályázati támogatást kapott az önkormányzat.

A tegnapi projektindítón részt vett Vinczek György alpolgármester és Mihály András, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke is. A program részleteiről Török Aliz testnevelő tanár, szakmai vezető tájékoztatta a megjelenteket a gimnáziumban tartott rendezvényen

Az egészségre nevelő, szemléletformáló programsorozat egy évig tart, havonta két alkalommal tartanak tematikus egészségmegőrző és -fejlesztő, valamint a különböző mozgásformákat népszerűsítő rendezvényeket. A gimnázium 10. évfolyamának 100 diákja vesz részt benne.

A program során három alakommal – induláskor, félidőben és a végén, 2012 őszén – a szülők bevonásával felmérik a gyerekek egészségi állapotát. A tematikus rendezvények keretében az évszakokhoz kötötten egészségnapokat, gyümölcs- és zöldségnapokat, illetve sportversenyeket rendeznek, gyalogtúrákat, korcsolyázást szerveznek. Része a projektnek az adott évszaknak megfelelő sportok népszerűsítése, ezeken az eseményeken az egyes sportágak képviselőivel is találkozhatnak a diákok.
(8 kép)
A középiskolások most kezdődött projektje mellett általános iskolás tanulók egészséges életmódra nevelő programja is működik Kispesten. Idén már harmadik alkalommal indít térítésmentes kondíciójavító programot súlytöbblettel küzdő gyermekek számára az önkormányzat. Orvos, gyógytestnevelő, dietetikus és védőnő foglalkozik a gyerekkel, hetente van úszás, torna és elméleti foglalkozás. A Moccanj programra az iskolák védőnőinél vagy a Humánszolgáltatási Iroda dietetikusánál (347-4607) lehet jelentkezni.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |