Másodszor volt felnőttképzési börze

2011.09.30.

A Lépéselőny – több tudás több esély a munkaerőpiacon elnevezésű, európai uniós támogatással tavaly indított projekt második felnőttképzési börzéjét tartották csütörtök délután a KMO Művelődési Házban. A kispesti intézmény most induló ingyenes tanfolyamaira még lehet jelentkezni.

A házigazda KMO-val együtt 11 felnőttképzéssel foglalkozó intézmény, cég és alapítvány kínálta tanfolyamait tegnapi második felnőttképzési börzén. Ezek mellett munkajogi, valamint pályaválasztási tanácsadást, illetve két előadást is tartottak, egyiket az egész életen át tartó tanulásról, másikat az álláskeresési technikákról. Kiss Ágnes művelődésszervezőtől megtudtuk, az intézményben most indulnak az ingyenes tanfolyamok. A 90 órás vállalkozói alapismeretek képzés már elkezdődött, a munkaerő-piaci kompetenciafejlesztő kurzusra, valamint az álláskeresési technikák és a hatékony tanulás felnőttkorban tréningekre még lehet jelentkezni.

A rendezvény egyik újabb állomása volt a 2010-ben mintegy 30 millió forintos EU-s pályázati támogatással indított Lépéselőny – több tudás több esély a munkaerőpiacon elnevezésű projektnek. A 2012 márciusáig tartó program során a börzék mellett felnőttkori tanulást segítő, illetve álláskeresési tréningeket, tanfolyamokat, valamint munkajogi, pályaválasztási tanácsadásokat szervez az akkreditált felnőttképzést is folytató KMO. Az egyik legfontosabb cél az egész életen át tartó tanulás népszerűsítése, a lakosság munkaerő-piaci esélyeinek javítása.
(9 kép)
     
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |