Zenés műsorral köszöntötték az időseket

2011.10.03.

Az Idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepséget Kispest Önkormányzata és a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat a KMO Művelődési Házban péntek délután. Az eseményre meghívtak ellátottakat, civil szervezetek képviselőit, idős és szociális ügyekkel foglalkozó szakembereket, illetve a kerület és az intézmények vezetőit. Az időseket műsorral köszöntötték.

A Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat immár harmadik éve rendez ünnepséget a gondozottak köszöntésére az Idősek világnapja alkalmából. Balázs Piroska, az intézmény igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy a kispesti idősek igen aktívak, és a számukra rendezett számos programban szívesen és rendszeresen részt vesznek.

Gajda Péter, a kerület polgármestere ünnepi beszédében kiemelte, hogy mennyire szükség van manapság az idősek tapasztalatára és tanácsaira, ezért létrehoz az önkormányzat egy idősekből álló civil tanácsadói testületet. A polgármester elmondta, hogy sok idős embernek könnyíti meg az életét Kispesten a házi segítségnyújtó rendszer, melyet folyamatosan bővítenek, és az önkormányzat lehetőségeihez mérten forrást biztosít az idősek ellátására, a gondozóhálózat működtetésére és korszerűsítésére is.

Az idősek kérésére hosszabb műsor került színpadra az ünnepségen: a Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor művész házaspár ismert és kedvelt operett részleteket adtak elő. Az ünnepi tortát Vinczek György alpolgármester szelte fel, az első tányérral Erzsi néni kapta, aki volt olyan bátor és felment a színpadra is. Az alpolgármester ünnepi szavaiban boldog hétköznapokat kívánt, olyanokat, amelyben egymásra figyelve részt vesz minden korosztály, és az idősek szeretetben és megbecsülésben élhetik ezt a szép, de nem mindig könnyű időszakot.

Az ünnepség végén uzsonnára látták vendégül a meghívottakat, és a nap emlékére ajándékot kaptak az idős emberek. Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az „idősek világnapját”, azért, hogy a középpontba helyezzék a méltóságteljes öregkort, foglalkozzanak az időskor kérdéseivel és azért, hogy az időseket visszaintegrálják a gazdaságba, sokszor a munka világába. Több mint húsz éve most már, hogy október 1-jét tekintik az egész világon az Idősek világnapjának. Ezen a napon az egész világ áttekinti az időseket leginkább foglalkoztató kérdéseket, felhívják a figyelmet az őket érintő gondokra és problémákra, és azok lehetséges megoldásaira.
(11 kép)
      

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |